לערבב הכל ולתנור: לא צריך תירוץ בשביל להכין את העוגה המשגעת הזאת

אבל אם אתם צריכים אחד - ט"ו בשבט בפתח • 10 דקות עבודה, קערה אחת (וחצי) - ויש לכם עוגת אגוזים ומייפל לתפארת

עוגת אגוזי מלך. צילום: מאפה נאמן סטודיו

אחרי ששיתפה אותנו במתכון לעוגיות פיצוחים ללא קמח ובמתכון לעוגת תפוזים קלה וטעימה, קבלו את המתכון השלישי והאחרון, בסדרת המתכונים של הקונדיטורית מימי נאמן לכבוד ט"ו בשבט. את כל אלו, ועוד מאפים רבים נוספים תוכלו למצוא בימים אלו ברשת מאפה נאמן.

עוגת אגוזי מלך

מרכיבים:

  • 3 ביצים
  • 3 כפות מייפל
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • כוס וחצי קמח תופח
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 2 כפות סוכר חום
  • חצי כפית קינמון
  • לקישוט: מעט אבקת סוכר (אם רוצים)

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה טורפים את הביצים עם כוס סוכר לבן, מייפל וסוכר וניל.
  3. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים שוב, בסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
  5. בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים עם הסוכר החום והקינמון עד שהאגוזים מכוסים לגמרי. מחצית מתערובת האגוזים מכניסים לבלילה ומערבבים.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק ואת האגוזים שנשארו מפזרים מעל.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-40 דקות.
  8. אם רוצים מפזרים אבקת סוכר מלמעלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר