החיים שלנו נראים לעיתים כמו מתכון שדורש קמצוץ מכל דבר - ניהול זמנים, סבלנות, תיבול נכון ואיזון בין טעמים. כל סיטואציה בחיים, גם אם היא קשה או מבלבלת, משמעותית להם, שכן היא תורמת להבנה שלנו את עצמנו ואת העולם שסביבנו.
הרגעים הקשים, שלא תמיד אנחנו מבינים את משמעותם בזמן אמת, מכינים אותנו לרגעים של שמחה ושל אושר. כל כאב שאנחנו חווים ברגע מסוים מאפשר לנו להרגיש, ברגע אחר, שלמים, שמחים ומסופקים. חוויית השמחה היא תוצאה ישירה של התנסות בחוויית הסבל.
זה לא אומר שאנחנו צריכים לחפש את הרגעים הקשים, אבל עלינו להבין שלכל חוויה יש תכלית, ושכל סיטואציה מחשלת אותנו, מלמדת אותנו משהו חדש על עצמנו ומכינה אותנו לחוויות אחרות, עשירות ומגוונות יותר. כשאנחנו מקבלים את זה, אנחנו יכולים למצוא את השקט ואת החוזק בתוכנו, גם כשזה קשה.
החיבור בין תפוז לקינמון הוא דוגמה לשילוב בין שני מרכיבים שונים, שחיבורם יוצר משהו חדש ושלם. התפוז הטרי והמרענן, עם טעמו המתוק והחמוץ בו בזמן, מביא עימו את הטריות. הקינמון היבש, עם החמימות, העומק והארומה, מייצר תחושת חום ונוחות. תפוז וקינמון משלבים בין המתוק לחמים ובין הקליל לעמוק - כל עוד מוצאים את נקודת האיזון ביניהם.
עוף ברוטב תפוזים, קינמון ושומר
המרכיבים:
- 6 ירכי עוף
- 6 סלקים צהובים קלופים וחצויים
- 2 בצלים בינוניים פרוסים
- 1 כפית כורכום
- מלח
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית משייה טחונה
- 1 כוס מים
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- קליפה מגוררת מ־1 תפוז
- 1 שומר חתוך לרבעים
- 3 מקלות קינמון
- 1/4 כוס שמן
- 1 תפוז פרוס
אופן ההכנה:
- מטגנים את הירכיים בסיר חם עד להזהבה ומוציאים אותן מהסיר.
- מוסיפים שמן ומטגנים את פרוסות הבצל עד להשחמה.
- מוסיפים את השומר ואת הסלקים, מערבבים קצת, מניחים את הירכיים מעל, מוסיפים מים, מיץ תפוזים, קליפת תפוז ותבלינים, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ־40 דקות.
- לפני ההגשה מוסיפים את פרוסות התפוז ומכניסים לתנור חם מאוד ללא מכסה, רק להשחמה.
בורגול תפוזים ובהרט
המרכיבים:
- 1 כוס בורגול גס
- 2 כוסות מים רותחים
- שמן זית
- קליפה מגוררת מ־1 תפוז
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית מלח
- 2 בצלים פרוסים דק
אופן ההכנה:
- משרים את הבורגול בשתי כוסות מים רותחים, בכלי עם מכסה, למשך 10 דקות, עד שהבורגול סופג את כל הנוזלים.
- מטגנים על אש בינונית את הבצל בשמן הזית, עד להשחמה.
- מוסיפים את קליפת התפוז, את התבלינים ואת הבורגול וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב, כך שכל הנוזלים יתאדו והבורגול יספוג את כל הטעמים.