אחרי שחלקה עמנו את הטיפים הכי חשובים לטיגון סופגניות, מימי נאמן שייך, מתכונאית ומבעלי "מאפה נאמן" משתפת אותנו במתכון לספינג' המפורסם שלה. מפנק לא פחות מסופגניה, קל ומהיר הכנה.
מתכון לספינג'
מצרכים:
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1/2 כוס חלב פושר (אפשר מים אם רוצים גרסת פרווה)
- 2 כפות שמן
- 1 ביצה אחת
- 1/4 כפית מלח
- שמן לטיגון לפי הצורך – מומלץ שמן קנולה
- אבקת סוכר לפיזור על הספינג' אחרי הטיגון
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, השמרים והמלח.
- מוסיפים את החלב הפושר, המים, הביצה ושתי כפות השמן ומערבבים עד שהבצק מתחיל להתגבש. לשים את הבצק עד שהוא נהיה חלק ורך (כ-10 דקות). אם הבצק יבש מדי - הוסיפו מעט מים; אם דביק מדי - הוסיפו מעט קמח.
- מכסים את הקערה עם מגבת ומניחים לבצק לתפוח במקום חמים, למשך שעה-שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על משטח מקומח, לעובי של כ-1 ס"מ. בעזרת כוס או כלי עגול, קורצים עיגולים. אם רוצים ספינג'ים גדולים, קורצים עיגולים בקוטר גדול יותר.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב או מחבת גדולה. ברגע שהשמן חם, מכניסים את העיגולים לתוך השמן, אחד בכל פעם, ומטגנים עד שהם הופכים לזהובים ושחומים מכל הצדדים (כ-2-3 דקות לכל צד), אפשר לסובב את הספינג'ים בשמן כדי שהם יתפחו באופן אחיד.
- כאשר הספינג'ים מוכנים, מניחים אותם על נייר סופג לספיגת השמן, ומפזרים מעליהם אבקת סוכר.