לכבוד חג החנוכה הממשמש ובא חברנו לקונדיטוריית ביסקוטי הנהדרת, בהובלת השף קונדיטורים אמיר פורת ויוחנן שניאור, אשר יצרו במיוחד עבורנו, ארבעה מתכוני לביבות ייחודיים. בשבועות הקרובים נשתף בכל המתכונים.
נתחיל בקלאסיקה שאף פעם לא נסח לחה - לביבות בטטה. בניגוד להרבה לביבות אחרות, לביבות בטטה טעימות יותר כאשר הן אפויות. כך גם במתכון הזה. בגרסה הזאת אין בהן גם טיפת קמח, שאת מקומו ממלא קמח שקדים, המספק להן טעם נהדר וטקסטורה חלומית.
לביבות בטטה ושקדים
רכיבים לכ-20 לביבות:
- 2 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחצויות
- 1 בצל גדול
- 40 גרם שמן (4 כפות)
- 1 ביצה L
- 80 גרם אבקת שקדים (כ3/4 כוס)
- כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- להגשה: קרם פרש (לא חובה)
אופן ההכנה:
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את הבטטות החצויות, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לחצי שעה עד להשחמה.
- יוצקים שמן למחבת ומטגנים בה את הבצל עד הזהבה.
- בקערה, מועכים את הבטטות בעזרת מזלג.
- מוסיפים את הבצל, הביצה והשקדים, מתבלים במלח ופלפל.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה בעזרת כף יוצרים לביבות - כף וחצי ללביבה ( לאחר אפייה הן מתפשטות מעט).
- אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה.
- מומלץ להגיש בליווי קרם פרש.