בעבר הרחוק רוטב הסויה היה מזוהה עם מנות אסיאתיות בלבד, אבל כבר שנים שהוא נוכח במטבחים מכל העולם. כיום נעשה בו שימוש רב במאכלים יומיומיים שאינם בהכרח מן המזרח, והוא, כמו המיסו, פופולרי מאוד במגוון רחב של מנות מערביות.
קציצות מערב אסיה
המרכיבים:
- 2 בטטות קלופות ופרוסות
- חופן כוסברה קצוצה
- 1 כף שומשום שחור
- 1 כף שומשום לבן
- 1 צ'ילי אדום קטן פרוס לטבעות
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
לקציצות:
- 1/2 ק"ג בשר עוף טחון
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 1/2 צרור כוסברה, קצוץ
- 2 שיני שום קלופות וקצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1 צ'ילי אדום חריף קצוץ
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כף שמן שומשום
לרוטב:
- 1 גבעול למון גראס קצוץ
- 10 שיני שום קלופות חצויות
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 פחית חלב קוקוס
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: מקרמלים את הסוכר בסיר רחב תוך כדי ערבוב, שלא יישרף.
- מוסיפים את הסויה, את השום ואת הלמון גראס, ומערבבים עד לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מוסיפים את חלב הקוקוס וממשיכים לבשל במשך עוד כ־20 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים קטנים.
- מרתיחים בסיר מים, מבשלים את הכדורים במשך 5 דקות ומעבירים אותם לסיר עם הרוטב.
- מפזרים בין הקציצות את פרוסות הבטטה ומעל את הכוסברה ואת הבצל הירוק ומבשלים במשך עוד 15 דקות.
- לפני ההגשה מפזרים מעל הכל את השומשום השחור והלבן ואת טבעות הצ'ילי.