"הסוד של בננה לוטי הוא בפתיחת הבצק", אומר יהונתן גרב'י, הבעלים של בננה לוטי, עם סניף ראשי באבן גבירול 137 ת"א, וכעת עם דוכן פופ אפ מדי חמישי-שישי בדיזנגוף סנטר.
ג'רבי עצמו יליד תאילנד, מג'נגל בימים אלו בין תפעול שני העסקים ושירות במילואים. המתכון של ג'רבי נאמן למקור ולדבריו, העבודה הידנית כאן חשובה, בעיקר כשמדובר בכמות קטנה להכנה ביתית, כיוון שהמרקם יוצא אחר לגמרי כאשר עובדים עם מיקסר "המיקסר יכול לפגוע בבצק, שאמור להיות בסוף עדין ואלסטי", הוא מסביר.
אז נכון, זה מתכון שדורש קצת סבלנות והרבה עבודה עם הידיים, אבל תראו כמה זה שווה את זה.
בננה לוטי
מרכיבים ל-5 מנות:
- 250 גרם קמח לבן, רב תכליתי
- 120 מ"ל מים
- 1 ביצה
- 1 כף סוכר
- 1 כפית שטוחה מלח
- 5 כפות חמאה רכה (בערך כף לכל כדור, אפשר פחות)
- שמן לטיגון
- 5 בננות טריות (כבננה לכל מנה, אפשר פחות)
- להגשה: רטבים ותוספות שאוהבים - חלב מרוכז/ רוטב שוקולד/ סירופ מייפל, קוקוס קלוי וכו'
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את הקמח, המים, הביצה, המלח והסוכר.
- ניתן להוסיף עוד קצת מים בהתאם למרקם, עד שמתקבלת עיסה אחידה, לא נוזלית או רטובה מדי. מערבבים ידנית בין 10-ל- 15 דקות.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים אותה כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
- לאחר מכן, ממשיכים עם מסאג' ידני של העיסה עוד כ-20 דקות.
- מניחים את העיסה לנוח שוב כרבע שעה עד 20 דקות בטמפרטורת החדר, עד שמתקבל בצק "עם אופי" - שכשלוחצים עליו הוא לא צונח וחוזר אחורה (כמו בבצק פיצה).
- קורצים מהבצק ידנית כדורים קטנים, בגודל כף היד.
- מורחים כל כדור בחמאה ונותנים להם מנוחה של כ-15 דקות.
- פותחים את הכדורים בעזרת מערוך, עד שהבצק נהיה דק מאוד (מזכיר מופלטה), בצורת ריבוע.
- את ריבועי הבצק הפתוח מטגנים במחבת רותחת (רצוי מחבת שטוחה ורחבה ככל הניתן), לאחר שמחממים בה מעט שמן.
- בשלב זה, ניתן למלא את הבצק בכל מילוי שרוצים, המילוי הקלאסי הוא פרוסות עגולות של בננה טרייה.
- מקפלים את כל הקצוות לאמצע, עד שמתקבל ריבוע. אפשר למרוח שוב חמאה מכל הצדדים.
- מגישים חם על צלחת, חותכים את הבננה לוטי לריבועים קטנים (שתי וערב), ומעליהם מוסיפים את הרטבים והתוספות שאוהבים.