יש מצב שהמתכון הזה יגרום לכמה שפים איטלקים לכעוס, איזה טבח איטלקי שמכבד את עצמו יבשל את הפסטה ברוטב קציצות עם הקציצות? שומו שמיים. אבל אנחנו לא איטלקים, אפילו לא קרובים, אז מבחינתי - הכל פתוח.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- קציצות ברוטב זה לא מדע מדויק, אתם מוזמנים לשחק איתן, להוסיף תפוח אדמה מגורד, תבלינים נוספים, ציר עוף או עוד עשבים לרוטב.
- אני ממליצה על פסטה קצרה וחלולה שתספוג את הטעמים טוב טוב. פנה או מקרוני יילכו נהדר.
- אם בחרתם להשתמש בספגטי - תשברו אותו (גם ככה אנחנו פסולים אצל האיטלקים).
- סיר גדול ושטוח - חשוב להצלחת המתכון, אחרי הכל אנחנו שמים שני סירים באחד. בנוסף, אנחנו רוצים להשקות את הפסטה ברוטב, אם לא יהיה מקום בסיר, זה לא יקרה.
- הקפידו להכניס את הקציצות לרוטב רותח, אם לא, יש מצב שהן יתפרקו לכם.
- הנחתם את הקציצות ברוטב? זהו, אל תגעו. תנו להן לנוח מבלי שתשבשו אותן. אם אתם רוצים לערבב, טלטלו בעדינות את הסיר.
כדורי בשר ופסטה בסיר אחד
מצרכים לכדורים:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק או מגורד גס, סחוט מנוזלים
- 1 קישוא מגורד, סחוט מנוזלים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף כמון
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 ביצה
- 1 כפית בהרט
- 1/4 כוס פירורי לחם או לפי הצורך
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1 צנצנת שימורי עגבניות קצוצות או מרוסקות (400 גרם)
- 2-3 כפות של רסק עגבניות
- 1-2 כוסות מים רותחים
- 1 כף גדושה של פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 חבילת פסטה, רצוי קצרה וחלולה, כמו פנה, מקרוני או חבילת ספגטי שבורה לחתיכות גדולות
אופן ההכנה:
- מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים לקציצות עד לקבלת עיסה אחידה. (טיפ: לושו עם הידיים, חום הידיים חשוב) מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה (אפשר גם יותר).
- בזמן שהעיסה במקרר, מכינים את הרוטב: בסיר גדול ושטוח (סוטאז'), מחממים את שמן הזית, מטגנים את הבצל למשך מספר דקות.
- מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים, מערבבים היטב ומטגנים מספר דקות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות. מערבבים היטב ומוסיפים כוס מים רותחים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את חום הכיריים לבינוני-נמוך. טועמים ומשפרים טעמים.
- מוציאים את הבשר מהמקרר, מגלגלים את העיסה לכדורים קטנים אחידים בגודלם (אני משתמשת בכף קפיצית).
- מוסיפים את הקציצות לסיר ומנענעים את הסיר בעדינות כך שהקציצות יתכסו היטב ברוטב מבלי לגעת בהן. מבשלים כ-10 דקות בכיסוי חלקי.
- מוסיפים את הפסטה לסיר בין הקציצות. אם אין מקום לכל החבילה - מכניסים חצי. חשוב שהפסטה תהיה מכוסה ברוטב, אם יש צורך להוסיף עוד כוס מים רותחים, עשו זאת.
- מכסים חלקית ומבשלים כ-25-30 דקות, עד שהפסטה רכה. מדי פעם מערבבים בעדינות את הפסטה סביב הקציצות כדי להשקות אותה ברוטב.
- מסירים מהאש, משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות ומגישים עם קצת עלי בזיליקום, אם רוצים.