תלמדו מאימא: סלט כרוב וגזר הכי קל וטעים שיש

הסלט המושלם לאירוח טומן בחובו שני סודות שהופכים אותו למוצלח במיוחד

סלט כרוב וגזר. צילום: יעל לאור

שוב נכנסתי למטבח של אימא שלי, כוכי, ללמוד את אחת הקלאסיקות האהובות, והפעם - סלט כרוב. הסוד שלו הוא ברוטב העדין, הוא נוכח, אבל לא משתלט ושומר על הכרוב והגזר רעננים וקריספים. גם החיתוך בצורה הזאת של הרצועות הדקות הופך אותו לנשנוש כיפי ומרענן, לקחת אותו לארוחת צהריים בעבודה, או כתוספת לארוחת שישי או חג.

הסלט נשמר מצוין במקרר, עם הרוטב, ויהפוך אפילו טעים יותר ביום למחרת. הרוטב מכיל חומץ בלסמי לבן, טעמו עדין יותר מבלסמי חום, נסו למצוא אותו. אם אין - ותרו לגמרי ואל תשתשמו בבלסמי חום שעשוי להשתלט.  

בשבוע שעבר למדתי מאימא שלי מתכון לעוגת טורט

הקפידו על חיתוך רצועות דקות, צילום: יעל לאור

סלט כרוב וגזר

מצרכים: 

  • 1/2 כרוב לבן
  • 2 גזרים, קלופים

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי לבן (לא חובה, אבל מומלץ מאוד, להשיג במעדניות וכו', בכל מקרה מומלץ לא להחליף בבלסמי חום, ואם אין אז פשוט לוותר)
  • 2 כפיות דבש, גדושות
  • מיץ מ-1/2 לימון

להגשה:

  • שומשום לבן

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הגזר לרצועות דקות, מומלץ באמצעות קולפן ג'וליאן.
  2. פורסים את הכרוב לרצועות דקות וקצרות, מומלץ באמצעות מנדולינה.
  3. מעבירים את הגזר והכרוב הפרוסים לשקית גדולה, סוגרים ומנערים היטב, על מנת שיתערבבו זה עם זה.
  4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  5. שופכים את הרוטב לשקית ומנערים היטב, עד שכל הרוטב יעטוף את הירקות.
  6. קולים את השומשום על מחבת יבשה (ללא שמן) כשתי דקות.
  7. הסלט יכול להמתין במקרר, עם הרוטב, גם ליום למחרת.
  8. לפני ההגשה - שופכים את הכרוב והגזר לקערה ומפזרים מעל את השומשום הקלוי. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר