ארוחת החג של יוסי שטרית | צילום: אסף קרלה, כלים: גולף & קו

משובצת רימונים: מתכוני החג של יוסי שטרית

אבקש לסיים את השנה הקשה שחוויתי באופן אישי וחווינו כולנו, עם ארוחה מלאה באופטימיות • ארבע מנות לשולחן החג, מהראשונה ועד הקינוח עם סימן החג היפה והטעים מכולם - הרימון

קשה לי לסכם את החוויות והרגשות שעברו עלי במהלך השנה החולפת, שהיתה אחת הקשות שידענו כאן. היו לי בה רגעים משמעותיים רבים, בעיקר עצובים וכואבים, לצד אתגרים משמעותיים וגם כמה הצלחות. ברמה האישית, יש לי מזל עצום. אני ממש לא לוקח כמובן מאליו את המקום שאני נמצא בו: מוקף במשפחה, בחברים, בשותפים ובהמון אנשים טובים שאני בוחר להיות איתם.

במהלך השנה הנוראה הזאת אבא שלי נפטר. מותו זעזע אותי לחלוטין, אבל בסופו של דבר הצלחתי לנתב את הכאב להודיה, לאמירת תודה, על הזכות שהיתה לי להיות בנו במשך 48 שנים. מיותר לציין שכאב עז עדיין מלווה אותי, לצד ההודיה.

ארוחת החג של יוסי שטרית, צילום: אסף קרלה

כעת, התאריך 7 באוקטובר, שמתקרב במהירות, מפחיד אותי. זה רגש שקשה לי לתאר אותו במילים. אני באמת לא יודע איך להסביר את התחושות. חלקנו ממשיכים בשגרה - ימים רגילים, משפחה, עבודה, אבל בפנים יש משהו חזק, שמקשה לתפקד באמת.

כדי לשחרר מעט מתחושת החנק הזו, אני משתדל להיות כמה שיותר במטבח. הוא ממש מרפא אותי, וזה לא סתם סלוגן. הבישול הוא מזור לנפש. כשאני מבשל אני מתמקד בתהליך היצירתי - מה שמאפשר לי להתנתק מהלחצים היומיומיים ולהתרכז במשהו חיובי ומספק.

הבישול יכול להיות גם פעילות חברתית או משפחתית מהנה: כשאני מבשל עם הילדים אני ממש נהנה, זה גם סוג של בריחה מהמציאות.

יוסי שטרית, הבישול הוא מזור לנפש, צילום: אסף קרלה

דרך הבישול אני יכול להביע אהבה ודאגה לעצמי ולאחרים. הבישול מספק לי תחושת הישג, רוגע וסיפוק. הוא יכול להיות גם דרך נהדרת לחקור תרבויות חדשות וללמוד על מרכיבים ועל טכניקות. כשאני מנסה מתכונים חדשים, אני מרחיב את הידע הקולינרי שלי ומפתח מיומנויות חדשות.

השנה אני מאחל לכולנו צחוק בריא, הנאה וחום של משפחה וחברים טובים. והכי חשוב, כמובן, שהחטופים יחזרו, שהפצועים יחלימו ושחיילינו יחזרו הביתה לשלום. מי ייתן שתהיה זו שנה של שלווה, כבוד ואחווה. אמן.

טרטר דג ים ומלפפון, מנת פתיחה מרשימה לראש השנה, צילום: אסף קרלה

טרטר דג ים ומלפפון

המרכיבים:

√ 6 מלפפונים, פרוסים לעיגולים דקים מאוד
√ 300 גרם דג ים לבן, חתוך לקוביות קטנות
√ חופן שמיר קצוץ
√ 1 פלפל אדום, קצוץ דק
√ 1 בצל סגול, קצוץ דק
√ מיץ סחוט טרי מ־1 לימון
√ 1 כפית מלח
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 3 כפות גרגירי רימון

אופן ההכנה:

  1. על צלחת שטוחה מסדרים את פרוסות המלפפונים בצורת מניפה.
  2. מערבבים את שאר המרכיבים, למעט שמן הזית וגרגירי הרימון, ומניחים במרכז המלפפונים.
  3. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים מלמעלה
    את גרגירי הרימון.
חצילים בגריל במילוי בשר ורימונים, צילום: אסף קרלה

חצילים בגריל במילוי בשר ורימונים

המרכיבים:

√ 10 חצילים סיניים (סגולים, קטנים ומוארכים)
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 4 כפות רכז רימונים
√ 1 כוס גרגירי רימון
√ מלח גס
√ 50 גרם צנוברים קלויים
√ חופן פטרוזיליה קצוצה

למילוי:

√ 2 בצלים קצוצים
√ 1/2 ק"ג בשר טלה טחון
√ 1 כף שטוחה בהרט
√ 1 כף שטוחה כמון
√ 100 גרם צנוברים קלויים
√ 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
√ 1 צרור פטרוזיליה קצוץ

אופן ההכנה:

  1. המילוי: במחבת מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  2. עוטפים כל חציל בנייר כסף ואופים בתנור או על הגריל במשך 10 דקות. יוצרים חתך לאורך במרכז החציל, כמו כיס, וממלאים את החציל במילוי הבשר.
  3. משמנים תבנית במעט שמן זית ומניחים בה את החצילים הממולאים.
  4. בוזקים מעל את שמן הזית ורכז הרימונים, מפזרים חצי מכמות גרגירי הרימון ומעט מלח גס ומכניסים לתנור ל־10 דקות נוספות, בחום של 180 מעלות.
  5. לפני ההגשה מפזרים מעל את גרגירי הרימון שנשארו, צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה (אפשר גם עוד קצת רכז רימונים).
כתף טלה ברימונים ותאנים, עיקרית מרשימה בלי הרבה עבודה, צילום: אסף קרלה

כתף טלה עם תאנים ורימונים

המרכיבים:

√ 1/2 2 ק"ג כתף טלה
√ 1/2 כוס שמן זית
√ 2 כפות פפריקה מתוקה
√ 1 כף זרעי כוסברה
√ 2 כפות בהרט
√ 1 כף תרמילי הל
√ 1/2 כף מלח
√ 10 שיני שום קלופות
√ 200 גרם תאנים חצויות
√ 1 כוס גרגירי רימון
√ 1 צנצנת בצלי פנינה, מסוננת
√ 1/4 כוס דבש
√ 1/4 כוס רכז רימונים
√ מעט מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל התבלינים עם שמן הזית ומורחים בהם היטב את כל הכתף. ממש מעסים את הבשר.
  2. בעזרת סכין חורצים בבשר 10 חריצים קטנים ומכניסים שן שום בכל חריץ.
  3. מניחים את הכתף בתבנית אפייה, אוטמים בנייר כסף ואופים בתנור בחום של 190 מעלות במשך שעתיים.
  4. לאחר שעתיים מפזרים סביב הכתף את התאנים, את גרגירי הרימון ואת בצלי הפנינה.
  5. מערבבים יחד את הדבש ואת רכז הרימונים, מברישים את הבשר, מפזרים מעל מעט מלח גס ומכניסים בחזרה לתנור בחום של 170 מעלות לעוד שעה.
קרם קטלן ורימונים, סיום מתוק להתחלה מתוקה, צילום: אסף קרלה

קרם קטלן ורימונים

המרכיבים:

√ 1 ליטר שמנת מתוקה
√ 250 מ"ל חלב
√ קליפה מגוררת מ־1 לימון
√ קליפה מגוררת מ־1 תפוז
√ 2 מקלות קינמון
√ חופן עלי לואיזה
√ 160 גרם סוכר
√ 2 כפות קורנפלור
√ 8 חלמונים

לקישוט:

√ סוכר חום והרבה גרגירי רימון

אופן ההכנה:

  1. בסיר מחממים את השמנת, החלב, קליפות הלימון והתפוז, הלואיזה ומקלות הקינמון עד לרתיחה.
  2. לאחר הרתיחה מסננים את הנוזלים ומחזירים לסיר.
  3. מחממים שוב על אש נמוכה, מוסיפים את הסוכר, הקורנפלור והחלמונים ומערבבים היטב, עד שהמרקם חלק.
  4.  לאחר כ־5 דקות בישול מעבירים לכלי הגשה ומכניסים למקרר, לפחות לשעתיים.
  5.  לפני ההגשה מפזרים מעל סוכר חום, שורפים אותו בעזרת ברנר ומוסיפים את גרגירי הרימון.

כלי מטבח: גולף&קו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר