"הנה אנו, הנה הם,
חלקים מהשלם.
למה אנו לא רואים,
מה שבחוץ זה מה שבפנים"
(אלון אולארצ'יק)
נעים לי להיות חלק משלם. חלק ממשפחה, מקהילה, מצוות בעבודה. בכלל, נעים לי להיות בקשר עם אחרים, אבל עם זאת מאוד חשוב לי להיות אדם אינדיבידואלי. כולנו יכולים להיות אינדיבידואלים בתוך השלם, להיות מי שאנחנו, לבטא את התכונות ואת האיכויות שיש בנו - וגם לתת מקום לסביבה.
כדי שנחיה בעולם טוב יותר אנחנו צרכים להקשיב לרגשות, למחשבות ולצרכים שלנו, ולנסות ליישם את כל המחשבות והרצונות הללו. אבל במקביל, חשוב לחיות בדרך שתכבד את האחר. להבין שהדעות, המנהגים והפעולות השונות והמנוגדות לנו יוצרים עבורנו את השלם.
לפעמים הגבולות שלנו מיטשטשים, ואנחנו לא יודעים מתי משהו הוא "רע" ומתי הוא פשוט שונה. אנחנו טועים לחשוב שהתנהגות שאינה לרוחנו היא התנהגות רעה, ושוכחים שמחלוקות על השקפות עולם הן חלק מהקיום האנושי. התוצאה של חוסר הכבוד הזה לדעתו של האחר טומנת בחובה פוטנציאל נפיץ - וצריך להיזהר בכך מאוד.
אני כל הזמן עובד על עצמי במטרה למצוא את הדרך הנכונה לשחרר ולכבד את האחר, גם אם אני לא מאמין בדרך שלו. לפעמים קשה מאוד לקבל את זה, אבל אני באמת ובתמים מאמין שכאן בדיוק נמצאת הנוסחה לחיים, לשכנות, לזוגיות ולחברות טובים יותר.
עבורי, להיות חלק משלם זה עניין של הישרדות. ללא השלם - אם מדובר בקהילה, בחברים, בעבודה ואם במשפחה - אני פשוט לא אשרוד בעולם מבחינה פרקטית, שכן הסביבה היא חלק בלתי נפרד ממני.
עם זאת, העובדה שאני חלק משלם לא מבטלת את האדם שצמחתי להיות, חלילה. הדעות שלי אינן תוצר של שטיפות מוח או של אג'נדה שנכפתה עלי - הן שלי, ולא של כולם. והן, לצד שאר הדברים שבי, מרכיבות את השלם: אני.
עוף שלם עטוף בטרגון
המצרכים:
√ 1 עוף שלם טרי
√ 1 לימון
√ חוט קשירה
√ 1 כוס מלח גס
√ 1 ק"ג טרגון
√ שמן זית
√ 1/2 כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה:
1. דוחסים לפנים העוף לימון שלם. הלימון שומר על הצורה של העוף וגם מוסיף ניחוחות טובים.
2. קושרים את הרגליים של העוף בעזרת חוט הקשירה, ולאחר מכן מלפפים את החוט סביב כל העוף כדי לשמור על צורתו.
3. מפזרים את המלח הגס בתחתית של סיר או של תבנית עם מכסה שמתאימים לתנור.
4. מפזרים בתחתית הכלי את הטרגון, יוצרים מעין גומה ובתוכה מניחים את העוף, כך שהטרגון עוטף אותו מהצדדים.
5. מזליפים מעל העוף שמן זית ויין לבן יבש, ומפזרים עוד קצת מלח גס.
6. מכסים ומכניסים לתנור למשך שעה ורבע, בטמפרטורה של 200 מעלות.
7. לאחר שעה מסירים את המכסה וממשיכים בבישול עוד כ־15 דקות, כדי שהעוף ישחים. לא לשכוח להסיר את חוט הקשירה בתום האפייה.
עוף שלם עטוף בעלי תאנה
המצרכים:
√ 1 עוף שלם טרי
√ 4 עלי תאנה
√ חוט קשירה
√ 3 ק"ג מלח גס
√ 3 חלבונים
אופן ההכנה:
1. עוטפים את העוף בעלי התאנה וקושרים בעזרת חוט הקשירה. עלי התאנה מעניקים לעוף טעם עדין וריח נעים, אבל מומלץ לא להשתמש ביותר מדי עלים, שכן הם עלולים להפריש טעם מר.
2. מערבבים היטב את המלח עם החלבונים. החלבונים גורמים למלח להפוך למקשה אחת, וכך קל יותר להסיר אותו מהעוף לאחר האפייה.
3. מפזרים כרבע מהמלח בתבנית, מניחים את העוף במרכזה על המלח, ואת כל המלח שנשאר מפזרים על העוף (ממש "קוברים" את העוף במלח).
4. אופים בחום של 220 מעלות למשך שעה.
5. לאחר האפייה מסירים את המלח מהעוף ומגישים (ללא המלח).