חצ'פורי מבצק פילו: רון יוחננוב שיתף אותנו במתכון כובש

השף ובלוגר האוכל פרסם לאחרונה וידאו בשפה האנגלית ששבר שיאי צפיות • הוא מכין בו את המאפה הגיאורגי המסורתי עם טוויסט שהופך אותו לקליל ומושלם לקיץ • "התוצאה טעימה ולא נופלת מהגרסה המקורית", הוא מבטיח

חצ'פורי גבינות מבצק פילו. צילום: רון יוחננוב

השף ובלוגר האוכל המוביל, רון יוחננוב, הגיע לאחרונה להישג מרשים עם סרטון ריל שפרסם בחשבון האינסטגרם שלו. בווידאו, שצבר מעל 7 מיליון צפיות וקרוב למאה אלף לייקים, הוא פרסם מתכון לחצ'פורי גבינות עם טוויסט מפתיע. יוחננוב יצר הפעם את המאפה הגיאורגי המסורתי דווקא מבצק פילו. לאחר מכן הוא פרסם את אותו המתכון גם בשפה האנגלית ושבר את הרשת עם מעל 8 מיליון צפיות. כמובן שביקשנו ממנו לשתף גם אותנו במתכון.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Ron Yohanan | רון יוחננוב‎‏ (@‏‎ronyohanan‎‏)‎‏

"אנחנו בחודשי הקיץ, ולכולם חשובה הגזרה, וכולם מחפשים מתכונים קלילים", הוא מסביר מה הוביל אותו לשילוב המקורי. "חשוב לי לייצר תוכן שמתקשר עם התקופה ועם הקהילה שלי, שמחפשת מתכונים קלילים ועם זאת מאוזנים".

רון יוחננוב, צילום: אריק סולטן

מאיפה ההשראה למתכון?

"יש כאן המצאה מקורית שלי, שמאפשרת להכין את המתכון הקלאסי רק עם בצק פילו. התוצאה טעימה ולא נופלת מהגרסה המקורית".

זה אחד המתכונים הוויראליים ביותר שלך.

"המתכון זכה ועוד זוכה למליוני צפיות ושיתופים. הוא שבר כל שיא אפשרי בישראל ומככב בעולם. גם הגרסה האנגלית הנוספת שצילמתי למתכון התפוצצה והגיעה כבר ל-8 מיליון צפיות".

מתכון לחצ'פורי מבצק פילו // רון יוחננוב

מתכון לחצ'פורי גבינות מבצק פילו

באדיבות רון יוחננוב

מצרכים ל-8 יחידות:

  • 8 ביצים
  • חבילת דפי פילו מצונן

למילוי

  • 300 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 250 גרם גבינת פטה / בולגרית

לשימון

  • ספריי שמן / חמאה מומסת (לגרסה רזה, אפשר להבריש בביצה או חלב)

לעיטור והגשה

  • מלח / פלפל שחור
  • שומשום

לשמן מתובל

  • 1/4 כוס שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית שומשום
  • כפית שומשום שחור
  • כפית צ׳ילי חריף יבש
המתכון המפורסם, צילום: רון יוחננוב

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון או טורבו).
  2. בקערה מפוררים את הגבינות ומערבבים.
  3. על משטח עבודה, פותחים עלה אחד של בצק פילו ומשמנים היטב.
  4. מניחים מעליו עוד עלה ומשמנים שוב.
  5. מפזרים כ2-3 כפות מהגבינות (סה"כ 2 דפים לכל מאפה).
  6. מקמטים ומניחים על תבנית משומנת.
  7. מברישים את הקצוות שוב בחמאה, מפזרים שומשום ושוברים מעל הכל ביצה. (אם רוצים ביצה רכה, אופים קודם את המאפה עד שמעט זהוב ולאחר מכן מוסיפים את הביצה).
  8. מתבלים את הביצה במלח, פלפל שחור ומכניסים לתנור לאפייה.
  9. אופים כ25 דקות או עד שזה זהוב ומבעבע.

הכנת השמן מתובל:

  1. בקערה שמים את כל המרכיבים למעט השמן.
  2. מחממים היטב את השמן ויוצקים לתוך הקערה.
  3. מערבבים היטב.
  4. מגישים את המאפים חמים עם השמן המתובל מעל.

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר