מתכון פרווה מפתיע: פאי פקאן של "ספרה"

הנה סיום מושלם לארוחת שישי • חילצנו ממסעדת השף הכשרה ברחובות, שאותה מוביל בני מדר, את אופן הכנת הקינוח המפנק שמוגש בה

פאי פקאן של בני מדר. צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון לפאי פקאן של מסעדת ספרה

רכיבים:

בצק פריך -

  • 600 גרם מחמאה
  • 300 גרם אבקת סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 ביצים בגודל L - הוספה
  • 900 גרם קמח

מלית -

  • 150 גרם סוכר
  • 50 גרם סוכר חום דמררה
  • 190 גרם מחמאה מומסת
  • 180 גרם אגוז מלך טחון
  • 3 גרם קינמון
  • קורט מלח
  • 2 ביצים גודל L

לקישוט -

  • כוס אגוזי פקאן
  • חצי כוס חד פעמית סירופ מייפל

אופן ההכנה:

לבצק פריך -

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את המחמאה, אבקת הסוכר, הווניל, המלח והביצים עד לקבלת פירורים.
  2. מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
  3. לאחר שהבצק מוכן מעבדים אותו מעט ביד, מייצרים עיגול ומכניסים לקירור למספר שעות.
  4. לאחר כ-3 שעות מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 3.5 מ"מ ומניחים בתוך תבנית פאי. מיישרים את הדפנות כדי שהבצק לא יצנח ומניחים בקירור בזמן שממשיכים את ההכנה.
  5. אפייה: מבצעים אפייה עיוורת - מכניסים את תבנית הפאי לחצי שעה במקפיא, מחממים תנור ל-170 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים כ-15 דקות, עד להזהבה חלקית.

מלית לפאי פקאן

  1. מניחים בסיר שטוח על האש את הסוכר, סוכר חום דמררה, מחמאה מומסת ומערבבים עד להמסה של הסוכרים.
  2. מוסיפים את אגוזי המלך הטחונים, קינמון וקורט מלח.
  3. טוחנים הכל ברמבו מוט ומוסיפים 2 ביצים בהדרגה.
  4. לאחר שהתערובת מוכנה, מוזגים על הבצק הפריך שעבר חצי אפייה
    ומניחים בקירור למשך חצי שעה עד להתייצבות המסה.
  5. מסדרים פקאנים מסביב בדוגמה שאוהבים.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-20 דקות.
  7. לאחר אפייה מורחים עם מברשת סירופ מייפל.

זהירות ממכר...

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר