מתכון לפאי פקאן של מסעדת ספרה
רכיבים:
בצק פריך -
- 600 גרם מחמאה
- 300 גרם אבקת סוכר
- חצי כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 2 ביצים בגודל L - הוספה
- 900 גרם קמח
מלית -
- 150 גרם סוכר
- 50 גרם סוכר חום דמררה
- 190 גרם מחמאה מומסת
- 180 גרם אגוז מלך טחון
- 3 גרם קינמון
- קורט מלח
- 2 ביצים גודל L
לקישוט -
- כוס אגוזי פקאן
- חצי כוס חד פעמית סירופ מייפל
אופן ההכנה:
לבצק פריך -
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את המחמאה, אבקת הסוכר, הווניל, המלח והביצים עד לקבלת פירורים.
- מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
- לאחר שהבצק מוכן מעבדים אותו מעט ביד, מייצרים עיגול ומכניסים לקירור למספר שעות.
- לאחר כ-3 שעות מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 3.5 מ"מ ומניחים בתוך תבנית פאי. מיישרים את הדפנות כדי שהבצק לא יצנח ומניחים בקירור בזמן שממשיכים את ההכנה.
- אפייה: מבצעים אפייה עיוורת - מכניסים את תבנית הפאי לחצי שעה במקפיא, מחממים תנור ל-170 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים כ-15 דקות, עד להזהבה חלקית.
מלית לפאי פקאן
- מניחים בסיר שטוח על האש את הסוכר, סוכר חום דמררה, מחמאה מומסת ומערבבים עד להמסה של הסוכרים.
- מוסיפים את אגוזי המלך הטחונים, קינמון וקורט מלח.
- טוחנים הכל ברמבו מוט ומוסיפים 2 ביצים בהדרגה.
- לאחר שהתערובת מוכנה, מוזגים על הבצק הפריך שעבר חצי אפייה
ומניחים בקירור למשך חצי שעה עד להתייצבות המסה. - מסדרים פקאנים מסביב בדוגמה שאוהבים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-20 דקות.
- לאחר אפייה מורחים עם מברשת סירופ מייפל.
זהירות ממכר...
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו