הקיץ בשיאו והחום כבד, שלא לדבר על הלחות. אבל לנו יש חבר נאמן שמקרר לנו את הגוף וגם את הנפש - הקרח!
ואכן - אין כמו התחושה של קרח בכוס משקה ביום חמסין, המביא עימו הקלה מיידית ורעננות. הקרח הוא לא סתם קוביות קפואות של מים, אלא כלי חשוב בעולם הקולינריה. הוא משמש להכנת מגוון רחב של מנות ומשקאות, לקירור ולהעשרת הטעמים.
השימוש בקרח משתרע לאורך ההיסטוריה ומייחד את המנות והמשקאות, שחלקם הפכו לפופולריות מאוד במסעדות ובאירועים. סשימי, למשל, מגישים על קרח קפוא כדי לשמר את הטריות ולהוסיף לדג קור מרענן.
אבל הקרח לא רק מקרר, אלא גם מביא את הטעמים לגבהים חדשים, מספק מראה מרענן ומוסיף אסתטיקה מיוחדת. עוד יתרון למנות עם קרח: הן ניתנות להכנה מהירה.
לסיכום - מנות עם קרח הן לא רק פתרון המאפשר לצנן את ימי החום, אלא גם דרך מצוינת לשדרג את חוויית האכילה בצורה מתוחכמת. קבלו שני מתכונים קרירים.
סלט קרח
המצרכים:
√ 5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
√ 3 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
√ 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
√ חופן עלי נענע קצוצים דק
√ 1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק
√ 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
√ 2 כוסות גדולות קרח כתוש
לרוטב:
√ 1 כפית גדולה סומק
√ מלח, פלפל
√ 1 כף דבש
√ 2 כפות רכז רימונים
√ מיץ מלימון אחד
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 1/2 כוס מים קרים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, מוסיפים את הקרח ומערבבים.
(הסלט הזה הוא מעין מרענן חיך שמקורו בטורקיה, שם מגישים אותו למרכז השולחן ולא מפנים כל הארוחה. הסועדים לוקחים ממנו מדי פעם בצלוחית).
סלט עגבניות עם גספצ'ו קפוא
המצרכים:
√ 2 כפות גדולות לאבנה
√ שמן זית
√ מלח גס, פלפל שחור גרוס
לסלט:
√ 4 צנוניות פרוסות דק
√ 5 עגבניות שרי מנומרות חצויות
√ 5 עגבניות שרי צהובות חצויות
√ 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
√ 1 גבעול סלרי קצוץ
√ 1 בצל סגול פרוס דק לטבעות
√ חופן עלי כוסברה
לגספצ'ו:
√ 1/2 ק"ג עגבניות שרי אדומות
√ 1/2 אפרסק
√ 1/2 בצל קטן חתוך לרבעים
√ 1 שן שום
√ 4 כפות חומץ שרי או יין אדום
√ 1 כפית מלח גס
√ 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. יום לפני ההגשה טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הגספצ'ו למרקם מרק חלק, מסננים ומעבירים למקפיא.
2. מסדרים בצלחת הגשה שטוחה את הלאבנה, כמו חומוס, בשכבה דקה.
3. מסדרים מעל את כל הירקות בתפזורת ומתבלים במלח, בפלפל ובשמן זית.
4. קוצצים את הגספצ'ו הקפוא ומפזרים על הסלט.