מתכון: מלפוף (כרוב ממולא) של אוהד לוי

את המנה הזאת טעמנו בדוכן האוכל של השף במתחם DNA "אלישע" והתמוגגנו • אל הרכות והעסיסיות של האורז העגול מגיעים דרך עלי כרוב גמישים, ואז מתגלים טעמים מתקתקים חמצמצים עם ארומות של תבלינים מהמטבח הערבי • לוי: "אני תמיד מכין את הממולאים של השף האגדי רוברט קלוגר והמתכון לזכרו"

סיר מלפוף של אוהד לוי. צילום: דימיטרי פומזן סוכנות קרלה

"הסיפור של המנה הזאת קצת מצחיק", מספר השף אוהד לוי בחיוך. "כשגדלתי לסבא שלי היו בעיות בריאותיות אז סבתא שלי החליטה להוריד את השמן והסוכר מהתפריט כדי לבשל לו בריא. היא עירקאית ומהסיבה הזאת הכינה ממולאים שפשוט לא אהבתי. למען האמת, לא אהבתי ממולאים מעולם. מבחינתי פלפל ממולא זאת בכלל טעות קולינרית כי בבישול פלפל יוצא מר".

אוהד לוי מבשל ב"אלישע", צילום: דימיטרי פומזן סוכנות קרלה

"בתקופה מסוימת עבדתי ב'סושיאל קלאב' ובישלתי עם השף מיכאל גרטופסקי ועם השף האגדי רוברט קלוגר ז"ל, שהיה ידוע כבן אדם שמבשל כאילו אלוהים נגע בו. עשינו ערב יווני שבו אירחנו את השף שרון כהן. רוברט עשה שם כמויות על כמויות של ממולאים, מילא את כל המטבח - וזה פשוט היה טעים ברמות שלא יכולתי להאמין. מאז הוא פשוט הדביק אותי בממולאים".

"הממולאים האלה הם של רוברט. הוא נפטר לפני שנתיים מהתקף לב (בגיל 41) והוא באמת בן אדם שמאוד אהבתי והערכתי. כל ממולא שעשיתי מאז היה לכבודו ובדמותו". 

המנה מוגשת עם זרעי עגבנייה, צילום: דימיטרי פומזן סוכנות קרלה

מתכון לכרוב ממולא באורז עגול של אוהד לוי

רכיבים:

לאורז -

  • 500 גרם אורז עגול 
  • 3 כפות צנובר קלוי (50 גרם)
  • 1 כף ראס אל חנות (10 גרם)
  • 2 כפות סילאן טבעי (40 גרם)
  • מלח ים בנדיבות
  • קורט פלפל שחור גרוס בעדינות

למעטפת הממולא -

  • כרוב לבן ששמנו בפריזר (אני תמיד מחזיק כרוב במקפיא. ברגע שהוא מופשר הוא רך ומוכן לבישול).

נוזל בישול -

  • שליש כוס (50 מ"ל) שמנ"ז
  • 4 כפות (20 מ"ל) סילאן טבעי
  • מיץ מ-2 לימונים
  • פלפל שחור בנדיבות יחסית (שלא יהיה חריף)
  • מלח ים בנדיבות 
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1 יח' בצל לבן פרוס
  • 1 פלפל חריף חצוי
  • 2 גבעולי סלרי
  • פטרוזיליה 1 צרור קטן מפוזר
  • מים חמים עד כיסוי
סיר שמתאים גם לתנור, צילום: דימיטרי פומזן סוכנות קרלה

אופן ההכנה:

  1. את האורז משרים במים רותחים במשך 20 דקות.
  2. מסננים היטב ומערבביםאת כל הרכיבים שמיועדים למילוי האורז  בקערה.
  3. מפשירים את הכרוב ומפרקים לעלים - בלי החלק הקשה באמצע.
  4. מגלגלים את הכרוב עם המילוי כמו סיגר קובני בלי לסגור מהצדדים ומסדרים בסיר רחב שמיועד גם לתנור.
  5. מפזרים מעל את השום, הבצל, הפלפל החריף, סלרי ופטרוזיליה.
  6. מתבלים וזולפים מעל הכל עם סילאן, שמנ"ז, מיץ לימון, מלח ים ופלפל שחור.
  7. מוסיפים מים חמים עד לכיסוי.
  8. סוגרים את הסיר עם נייר אפייה ונייר אלומניום.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה וחצי. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר