ביצה בקן זאת המצאה פשוטה וגאונית. החלמון הצהוב והרך נספג מיד בלחם הלבן הקלוי העוטף אותו והתענוג בסיסי וגדול. כי מה בסך הכל צריך בנאדם כדי ליהנות מהדברים הפשוטים של החיים?! לחם קלוי בחמאה וחלמון ביצה נוזלי.
באחד מימי החופש הגדול, החליט בני המתבגר לקלות לעצמו על המחבת טוסט גבינה. בדיוק כפי שהאמריקאים אוהבים – Grilled Cheese. שתי פרוסות לחם לבן משוחות בחמאה וביניהן גבינה קשה כלשהי – מוצרלה, צ׳דר, גאודה, אמנטל.
התבוננתי בתאווה בטוסט הפריך המתהווה והחלטתי לעשות מעשה, לקרוץ את לב הטוסט ולהפוך אותו לקן. כעבור מספר דקות זכיתי לטעום את הפלא, מצאתי כי טוב – טוב מאוד - והחלטתי לכתוב מתכון.
ביצה בקן של טוסט
רכיבים:
ל-4 מנות
- 8 פרוסות לחם קסטן
- 8 פרוסות גבינה קשה: מוצרלה, צ׳דר, גאודה, אמנטל (או גם וגם)
- 50 גרם חמאה
- 4 ביצים
- מלח לפי הטעם
- קצת פלפל שחור גרוס לחובבי הז׳אנר
אופן ההכנה:
- מכינים ארבעה כריכים עם חמאה ופרוסת גבינה, משאירים חמאה לטיגון.
- בעזרת קורצן עוגיות, קורצים עיגול במרכז כל כריך.
- מחממים מחבת רחבה וממיסים חמאה, מניחים את הכריכים במחבת ומניחים להזהיב על צד אחד.
- אפשר להיעזר בתרווד כדי ״למעוך״ רצת את הכריך ולאפשר לגבינה להינמס.
- הופכים את הכריכים, מוודאים שיש מספיק חמאה במחבת ומיד יוצקים ביצה שלמה לכל חור עגול.
- מנמיכים להבה ומניחים לביצה להיטגן עד שהחלבון עשוי הוחלמון נותר נוזלי.
- מעבירים לצלחות הגשה וזוללים