אל תשכחו שהיום יום השוקולד: מתכון לעוגה שילדים ומבוגרים אוהבים

מימי נאמן שייך, המתכונאית מבעלי רשת "מאפה נאמן", הסבירה לנו איך מכינים עוגת "ילדודס" נימוחה, טעימה ובעיקר - עשירה בשוקולד • כדי שתצא מושלמת, היא משתפת גם בכמה טיפים חשובים

עוגת שוקולד ילדודס. צילום: גיל אבירם

מתכון לעוגת שוקולד ילדודס

רכיבים:

  • 2.5 כוסות קמח לבן מנופה
  • 2 כוסות סוכר לבן
  • 2/3 כוס אבקת קקאו
  • 1/3 כוס שוקולית
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים
  • 2 סוכר וניל
  • 1 כף תמצית וניל
    לציפוי:
  • 1 מיכל קצפת צמחית
  • 2 חפיסות שוקולד מריר
  • סוכריות צבעוניות לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה נערבב קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, שמן, מים, סוכר וניל ותמצית וניל ומאחדים לקערת היבשים.
  4. מערבבים לתערובת אחידה, מוזגים לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות, או עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים.

הכנת ציפוי הגנאש:

  1. בסיר קטן מחממים קצפת צמחית עד להופעת בועות.
  2. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד המריר שבור לקוביות, מערבבים עד להמסה וקבלת רוטב שוקולד חלק ומבריק.
  3. כשהעוגה יוצאת מהתנור מחלצים מהתבנית, יוצקים את הרוטב החם ומפזרים סוכריות צבעוניות.
עוגה שילדים ומבוגרים אוהבים, צילום: איתיאל ציון

טיפים לעוגת שוקולד מושלמת

  1. חממו את התנור מראש - אם תכניסו את העוגה לתנור קר או לא חם מספיק, זמני התנור ישתנו ואתם עלולים לסיים עם עוגה שרופה או לא אפויה דיה.
  2. אל תסמכו על הזמנים שכתובים במתכון - זמני האפייה של עוגות, ומאפים בכלל, משתנים מאוד בין תנור לתנור. לכן חשוב להתחיל לבדוק את העוגה מדי פעם. כדאי להתחיל בכך לפני שתם פרק הזמן המצוין במתכון. אם היא מוכנה, אל תחששו להוציא מהתנור.
  3. להוציא את העוגה מהתנור רגע אחד לפני שהיא מוכנה - אחרי שמוציאים את העוגה מהתנור היא עדיין ממשיכה להיאפות ולהתייצב, אז עדיף להוציא אותה קצת לפני הזמן מאשר קצת אחרי. אחרת היא עלולה לצאת יבשה.
  4. בא לכם לשדרג את העוגה? תוספו לבלילה 100 גרם שוקולד מריר או חלב קצוץ גס ותצפו אותה בגנאש שוקולד שעשוי ביחס שווה של שמנת ושוקולד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר