מתכון צמחוני לצהריים: קארי דלעת כמו בסרי לנקה

הדלעות הקיציות והנפלאות כבר כאן - וזו אחת המנות האהובות עלי, שמבוססות עליהן • בתנור טעמי התבשיל הופכים עמוקים הרבה יותר והמרקם סמיך ומענג

קארי דלעת. צילום: גל בן זאב

הדלעות הקיציות והנהדרות כבר כאן, על שלל סוגיהן - וזה זמן נפלא ליהנות מהן במטבח. אחת המנות האהובות עלי, שמבוססות על הכתום הכתום הזה, היא קארי דלעת כפי שאוכלים לרוב בסרי לנקה. תבשיל צמחוני, מתובל ונפלא.

הפעם בחרתי לצלות את התבשיל בתנור וגיליתי שהטעמים והצבעים הופכים עמוקים הרבה יותר והמרקם סמיך ומענג.

הכתום הכתום הזה, צילום: מאיה דרין

מתכון לקארי דלעת צלוי

רכיבים לקארי:

  • 2 כוסות קוביות דלעת יפנית או דלעת נאפולי (או מה שיש אצל הירקן)
  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך לרצועות
  • 4 שיני שום חצויות לאורכן
  • מעט שמן זית
  • 2 ס״מ שורש ג׳ינגר טרי מגורד
  • 1 ענף למון גראס חצוי לאורכו
  • חופן זרעי כוסברה קלויים וכתושים (אם רוצים ואוהבים)
  • 1 כוס קרם קוקוס טבעי
  • 2 כפות גדושות ממרח קארי אדום תאילנדי
  • 1 כף רוטב מייפל טבעי
  • מלח לפי הטעם

להגשה:

  • אורז לבן
  • עשבים קצוצים (נענע, כוסברה, בצל ירוק)

למשקיעים שבינינו:

  • קשיו קלוי בתערובת קארי
  • 1 כוס אגוז קשיו טבעי
  • 1 כף שטוחה שמן זית
  • 1 כפית תערובת תבלין קארי איכותי
  • ½ כפית סוכר
  • מלח אטלנטי לפי הטעם
בתנור הטעמים מעמיקים, צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה:

  1. בתבנית צליה מפזרים את קוביות הדלעת, פרוסות הבצל ושיני השום, יוצקים מעט שמן זית, מתבלים במלח וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-10 דקות.
  2. ביניתיים מערבבים את יתר המרכיבים של הקארי בקערה לקבלת בלילה אחידה (למעט ענף הלמון גראס).
  3. יוצקים את הרוטב על הירקות הצלויים ומחזירים לתנור לצלייה נוספת במשך כ-15 דקות נוספות (תלוי בגודל הקוביות), עד שהדלעת מתרככת לא מאבדת צורה.
  4. מתקנים תיבול:
  • בזמן הצלייה של הקארי אפשר לקלות בתנור קשיו בתערבות של תבלין קארי:
    מערבבים את כל המרכיבים, משטחים על תבנית אפייה וקולים בתנור עד שמזהיב,
    מצננים וקוצצים.

להגשה:

מגישים את הקארי עם אורז לבן שאוהבים, עלי תבלין קצוצים וקשיו מתובל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר