מתכון: פילה לברק עם פריקה מהמטבח הנצרתי

מבשלים לכבוד ערב זוגי רומנטי? לכו על דג, כי הוא קל ומתאים לעונה • השף נאדר שחאדה שיתף אותנו באופן הכנת המנה המשובחת מהמטבח הערבי - גלילי, שאותה הוא מגיש במסעדת לוקנדה במלון רמדה אוליבייה נצרת

פילה דג לברק עם פריקה. צילום: איתיאל ציון

מתכון לפילה דג לברק עם פריקה

באדיבות השף נאדר שחאדה ממסעדת לוקנדה

מנה לזוג (2 אנשים)

רכיבים:

  • 220 גר' פריקה
  • 1 דג לברק מחולק לשני פילטים
  • 7 עלי תרד
  • 20 גר' שעועית ירוקה
  • 2 יח' תפו"א
  • חצי יח' בצל לבן
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 מקל קינמון
  • 4-5 עלי דפנה
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור דק, קורט אגוז מוסקט (בערך רבע כפית), קורט נדיב של פלפל אנגלי טחון
  • תבלינים לדג: מלח גס, פלפל שחור גס, ו- 2-3 ענפי טימין.
  • מעט מיץ לימון

אופן הכנת הפריקה:

  1. שוטפים את הפריקה במים קרים ומסננים.
  2. מתחילים לטגן בסיר בצל לבן קצוץ עם שמן זית.
  3. לאחר שמקבלים צבע זהוב, מוסיפים את הפריקה ששטפנו וסיננו.
  4. מוסיפים מים רותחים עד לס"מ אחד מעל גובה הפריקה.
  5. מתחילים להוסיף תבלינים: מלח, פלפל שחור דק, אגוז מסקט, פלפל אנגלי טחון, מקל קינמון ועלי דפנה.
  6. נמתין לרתיחה של המים ולאחר מכן ננמיך את האש, ונכסה למשך 10 דקות.
  7. נכבה את האש, נמתין 5 דקות והפריקה מוכנה.
  8. את השעועית הירוקה נעביר חליטה במים חמים (עד לריכוך קל). לאחר מכן נעביר אותה למחבת ונקפיץ עם מעט שמן זית, מעט פלפל שחור גרוס ונגיעת מיץ לימון. 
השף נאדר שחאדה, צילום: איתיאל ציון

אופן הכנת דג לברק:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות. 
  2. משמנים את הפילה משני הצדדים.
  3. מתבלים במלח, פלפל וטימין.
  4. חורצים את תפוח האדמה, מניחים מתחת לדג כשהעור מופנה כלפי מעלה. אופים ביחד בתוך התנור שחומם מראש למשך 12 דקות, עד לקבלת עור דג קריספי.

הגשה:

  1. מרכיבים בצלחת את הפריקה. מעל מניחים את הדג. לצידו מניחים את השעועית ולאחר מכן את תפוח האדמה שהכנו בהתחלה. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר