מתכון לפילה דג לברק עם פריקה
באדיבות השף נאדר שחאדה ממסעדת לוקנדה
מנה לזוג (2 אנשים)
רכיבים:
- 220 גר' פריקה
- 1 דג לברק מחולק לשני פילטים
- 7 עלי תרד
- 20 גר' שעועית ירוקה
- 2 יח' תפו"א
- חצי יח' בצל לבן
- 2 כפיות שמן זית
- 1 מקל קינמון
- 4-5 עלי דפנה
- תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור דק, קורט אגוז מוסקט (בערך רבע כפית), קורט נדיב של פלפל אנגלי טחון
- תבלינים לדג: מלח גס, פלפל שחור גס, ו- 2-3 ענפי טימין.
- מעט מיץ לימון
אופן הכנת הפריקה:
- שוטפים את הפריקה במים קרים ומסננים.
- מתחילים לטגן בסיר בצל לבן קצוץ עם שמן זית.
- לאחר שמקבלים צבע זהוב, מוסיפים את הפריקה ששטפנו וסיננו.
- מוסיפים מים רותחים עד לס"מ אחד מעל גובה הפריקה.
- מתחילים להוסיף תבלינים: מלח, פלפל שחור דק, אגוז מסקט, פלפל אנגלי טחון, מקל קינמון ועלי דפנה.
- נמתין לרתיחה של המים ולאחר מכן ננמיך את האש, ונכסה למשך 10 דקות.
- נכבה את האש, נמתין 5 דקות והפריקה מוכנה.
- את השעועית הירוקה נעביר חליטה במים חמים (עד לריכוך קל). לאחר מכן נעביר אותה למחבת ונקפיץ עם מעט שמן זית, מעט פלפל שחור גרוס ונגיעת מיץ לימון.
אופן הכנת דג לברק:
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- משמנים את הפילה משני הצדדים.
- מתבלים במלח, פלפל וטימין.
- חורצים את תפוח האדמה, מניחים מתחת לדג כשהעור מופנה כלפי מעלה. אופים ביחד בתוך התנור שחומם מראש למשך 12 דקות, עד לקבלת עור דג קריספי.
הגשה:
- מרכיבים בצלחת את הפריקה. מעל מניחים את הדג. לצידו מניחים את השעועית ולאחר מכן את תפוח האדמה שהכנו בהתחלה.