מתכון ללא גלוטן: קיש פטריות עשיר לחג

הבשלן ענבר גילגון-כץ, שמוכר כענבר מגלוטנבר, באתר "יאמי", מכין מנות שהן ללא גלוטן וללא תוספת סוכר לבן • ביקשנו שישתף אותנו באופן הכנת המאכל, שנחשב למנת חובה בכל ערב שבועות

קיש פטריות. צילום: יח"צ

מתכון לקיש פטריות של ענבר מגלוטנבר באתר "יאמי"

לתבנית פאי / קיש בקוטר 26

רכיבים:

  • 200 גרם חמאה
  • 350 גרם קמח מולינו ירוק ללא גלוטן (אפשר גם עם הכחול)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 גביע של שמנת חמוצה

למילוי

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שן שום
  • 1 סלסלה של פטריות
  • 30 גרם חמאה
  • קורט מלח

לרביכה

  • 1/2 קופסה של שמנת מתוקה
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • ½ כוס קמח מולינו
  • 1 ביצה
  • קורט מלח

לפיזור מעל

  • שומשום
  • פרמזן
ענבר גילגון-כץ, צילום: יחסי ציבור

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור ל-175 מעלות טורבו.
  2. לערבב בכף את המרכיבים לבצק ולשטח בתבנית פאי / קיש.
  3. להמיס חמאה במחבת, להוסיף את הבצל הקצוץ והשום, ולטגן מעט.
  4. להוסיף את הפטריות והמלח ולבשל עד שהן מתרככות אבל לא יותר מדי.
  5. לתת לתערובת להתקרר.
  6. בכלי נפרד לערבב את החומרים לרביכה. את הקמח להוסיף בסוף ובכל פעם קצת, על מנת שלא תהיה סמיכה מדי. היא עדיין צריכה להיות נוזלית.
  7. אחרי שתערובת הפטריות התקררה, יש לשטח אותה מעל הבצק ולשפוך מעל את הרביכה.
  8. לפזר שומשום ופרמזן ולאפות ב-175 מעלות עד שהקיש מזהיב (בערך 20-25 דקות, תלוי בתנור).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר