מתכון לקיש פטריות של ענבר מגלוטנבר באתר "יאמי"
לתבנית פאי / קיש בקוטר 26
רכיבים:
- 200 גרם חמאה
- 350 גרם קמח מולינו ירוק ללא גלוטן (אפשר גם עם הכחול)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 גביע של שמנת חמוצה
למילוי
- 1 בצל קצוץ
- 1 שן שום
- 1 סלסלה של פטריות
- 30 גרם חמאה
- קורט מלח
לרביכה
- 1/2 קופסה של שמנת מתוקה
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- ½ כוס קמח מולינו
- 1 ביצה
- קורט מלח
לפיזור מעל
- שומשום
- פרמזן
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל-175 מעלות טורבו.
- לערבב בכף את המרכיבים לבצק ולשטח בתבנית פאי / קיש.
- להמיס חמאה במחבת, להוסיף את הבצל הקצוץ והשום, ולטגן מעט.
- להוסיף את הפטריות והמלח ולבשל עד שהן מתרככות אבל לא יותר מדי.
- לתת לתערובת להתקרר.
- בכלי נפרד לערבב את החומרים לרביכה. את הקמח להוסיף בסוף ובכל פעם קצת, על מנת שלא תהיה סמיכה מדי. היא עדיין צריכה להיות נוזלית.
- אחרי שתערובת הפטריות התקררה, יש לשטח אותה מעל הבצק ולשפוך מעל את הרביכה.
- לפזר שומשום ופרמזן ולאפות ב-175 מעלות עד שהקיש מזהיב (בערך 20-25 דקות, תלוי בתנור).