הטריק של תמרה אהרוני לבורקס מים קל להכנה

המתכונאית המוערכת משתתפת בקמפיין חדש שבמסגרתו חושפת את הסוד למתכון האהוב עליה ביותר לחג השבועות • בורקס מים ממולא תרד וגבינות • כך תכינו אותו צעד אחר צעד

בורקס מים של תמרה אהרוני. צילום: שי יחזקאל

כחלק מקמפיין חדש של בית האופנה Golbary שיעלה לרגל חג השבועות, יחשפו ארבע משפיעניות אוכל את המתכון האהוב עליהן לחג.

אחת מאותן משפיעניות היא בלוגרית האוכל והמתכונאית, תמרה אהרוני (ביתו של השף ישראל אהרוני). אהרוני חשפה לראשונה את המתכון הסודי שלה להכנת בורקס מים, ובגרסה הזאת, בשימוש עם דפי פילו, הוא הרבה יותר קל ולא פחות טעים.

בורקס מים מדפי פילו

רכיבים:

  • ‎1 חבילת דפי פילו מופשרים היטב, לפי הוראות היצרן
  • ‎מעט חמאה מומסת לשימון

לבלילה:

  • ‎2 כוסות חלב
  • ‎2 ביצים
  • ‎60 גרם חמאה מומסת
  • ‎מלח
  • ‎פלפל שחור

למילוי הבורקס:

  • ‎1 בצל סגול
  • ‎3 שיני שום
  • ‎400 גרם עלי תרד טורקי שטופים היטב
  • ‎1 כף חמאה
  • ‎2 כפות שמן זית
  • ‎250 גרם גבינת ריקוטה
  • ‎350 גרם גבינה מגוררת שאוהבים
  • ‎מלח
  • ‎פלפל שחור

תמרה אהרוני ובורקס המים שלה // צילום: שי יחזקאל

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל, השום והתרד. מחממים במחבת שמן זית וחמאה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת השום, ומטגנים למשך כ-4-3 דקות, עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב.
  3. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל. מערבבים ומטגנים במשך כ- 2-3 דקות נוספות, עד שהתרד מתכווץ.
  4. מוציאים את התרד לקערה, מוסיפים את שני סוגי הגבינות, מלח ופלפל, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  5. מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים יחד את החלב, הביצים, החמאה המומסת, מלח ופלפל שחור לתערובת אחידה.
  6. מרכיבים את הבורקס: מורחים בחמאה מומסת תבנית פיירקס מלבנית. מרפדים את התבנית בדפי פילו (אם צריך 2 דפים לשכבה זה בסדר, העיקר שכל התחתית תהיה מרופדת).
  7. לוקחים 2-3 דפי פילו, וקורעים אותם ביד לחתיכות גדולות. טובלים כל חתיכה בבלילה, ומניחים בצורה מקומטת בתבנית (כמו סמרטוטים). חוזרים על הפעולה עד שכל התבנית מכוסה בשכבה של "סמרטוטים" רטובים.
  8. יוצקים על ה"סמרטוטים" מחצית מהמילוי, ומיישרים לשכבה אחידה. מניחים עוד שכבה של "סמרטוטים" רטובים על גבי שכבת המילוי. יוצקים את המחצית השנייה של המילוי ומיישרים לשכבה אחידה.
  9. מקפלים את שולי הבצק על גבי המילוי. מכסים את המאפה בשלושה דפי פילו ישרים (מומלץ למרוח ביניהם מעט חמאה מומסת), ותוחבים את השוליים שלהם בין דופן התבנית לבין המאפה. יוצקים את שארית הבלילה על המאפה (אפשר גם לפזר מעט גבינה מגוררת או שומשום אם רוצים).
  10. אופים במשך כ-40-50 דקות, עד שהמאפה שחום ופריך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר