משחות הקארי התאילנדי כבר מזמן הפכו לחלק מהמזווה הישראלי. למדנו לערבב אותן עם קרם קוקוס עשיר - והרי לנו תבשיל אקזוטי וקל להכנה.
אבל מה קורה כשאותו הקארי בדיוק הופך לתערובת תבלינים לצליית שוקי עוף בתנור? ובכן, ראו זה קסם. בשילוב עם שמן זית וסילאן מתקבלים נתחי עוף שזופים, מתובלים וטעימים להפליא.
מתכון לשוקי עוף בתנור בקארי
רכיבים:
רשימת חומרים ל-4 מנות
- 8 יחידות שוקי עוף
- 4 כפות משחת קארי תאילנדי אדום (אפשר גם צהוב)
- ½ כוס שמן זית
- 4 כפות סילאן
- מלח לפי הטעם
לירקות: - 2 יחידות בצל קלוף ופרוס
- 1 דלורית קטנה קלופה וחתוכה לקוביות
- 6 שיני שום קלופות שלמות
לקישוט: - עליי כוסברה
- בצל ירוק קצוץ
- אפשר גם נענע
אופן ההכנה:
- מניחים בתחתית התבנית את הירקות.
- בקערה גדולה מערבבים משחת קארי, שמן זית, סילאן ומלח.
- מוסיפים פניממה את שוקי העוף ומערבבים עד שהרוטב מצפה יפה את הנתחים.
- מסדרים את השוקיים על הירקות, יוצקים שאריות של משרה על פני התבנית.
- צולים בתנור עם כיסוי בחום בינוני של 180 מעלות למשך חצי שעה.
- מסירים את הכיסוי וממשיכים לצלות ולהזהיב במשך 10 דקות נוספות.
- מקשטים בעליי כוסברה ובצל ירוק ומגישים.