מתכון אביבי לפסח: תבשיל פרגיות עם פול טרי מהמטבח המרוקאי

השף דור זגורי, שמוביל את "פרנה בשוק" בשוק הכרמל, שיתף את "ישראל היום" במתכון של סבתא רבתא שלו לחג • "היא עלתה ארצה ממרוקו ונהגה לעשות סדר מסורתי הלכתי עם עשרות משתתפים בשולחנה", הוא מספר ומוסיף: "נתתי למנה אינטרפרטציה אישית"

תבשיל פרגיות עם פול

מתכון לפרגיות ופולים טריים

באדיבות השף דור זגורי ("פרנה בשוק")

רכיבים:

  • 1 ק״ג פרגיות נקיות חתוכות לקוביות גדולות
  • 400 גרם פול טרי
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 ראש שום ירוק בינוני
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
  • 3 גבעולי מנגולד קצוצים
  • 5 פרוסות לימון בעובי של 2 ס״מ
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית משייה
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית כורכום
המנה של סבתא רבתא, צילום: גל זגורי

אופן ההכנה:

  1. בסיר סוטאז׳ רחב מטגנים את הפרגיות עם שמן זית לסגירה.
    לאחר סגירתן, מוציאים את הפרגיות לקערה בצד ושומרים ליותר מאוחר.
  2. מכניסים לאותו הסיר את הסלרי הקצוץ, המנגולד והלימון הפרוס לבישול על אש נמוכה עד לירידת הנפח של העלים.
  3. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ומערבבים עם השמן כדקה.
  4. מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  5. בינתיים בסיר נפרד נבשל את הפולים במים רותחים במשך 2-3 דקות ולאחר מכן נסנן אותם.
  6. נקלף את הפולים ונוסיף אותם לסיר. נוסיף גם את מיץ הלימון ואת הפרגיות, ונבשל בין 10-20 דקות.

• ניתן להגיש עם אורז, מג׳דרה או תוספת שאוהבים.

בתיאבון!

פרנה בשוק - רמבם 2, תל אביב (שוק הכרמל)
כשרות: רבנות תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר