מתכון לפרגיות ופולים טריים
באדיבות השף דור זגורי ("פרנה בשוק")
רכיבים:
- 1 ק״ג פרגיות נקיות חתוכות לקוביות גדולות
- 400 גרם פול טרי
- 5 כפות שמן זית
- 1 ראש שום ירוק בינוני
- 2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
- 3 גבעולי מנגולד קצוצים
- 5 פרוסות לימון בעובי של 2 ס״מ
- מיץ מ-2 לימונים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית משייה
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית כורכום
אופן ההכנה:
- בסיר סוטאז׳ רחב מטגנים את הפרגיות עם שמן זית לסגירה.
לאחר סגירתן, מוציאים את הפרגיות לקערה בצד ושומרים ליותר מאוחר. - מכניסים לאותו הסיר את הסלרי הקצוץ, המנגולד והלימון הפרוס לבישול על אש נמוכה עד לירידת הנפח של העלים.
- לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ומערבבים עם השמן כדקה.
- מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
- בינתיים בסיר נפרד נבשל את הפולים במים רותחים במשך 2-3 דקות ולאחר מכן נסנן אותם.
- נקלף את הפולים ונוסיף אותם לסיר. נוסיף גם את מיץ הלימון ואת הפרגיות, ונבשל בין 10-20 דקות.
• ניתן להגיש עם אורז, מג׳דרה או תוספת שאוהבים.
בתיאבון!
פרנה בשוק - רמבם 2, תל אביב (שוק הכרמל)
כשרות: רבנות תל אביב