שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

מתכון: עוגת שוקולד לפסח של מיקי שמו

לקראת החג, השף קונדיטור הבכיר שיתף אותנו באופן הכנת פונדנט כשר, עשיר ושוקולדי עם מעט שמן זית • תודו לנו אחרי שתטעמו

עוגת שוקולד לפסח של מיקי שמו  , דניאל לילה
עוגת שוקולד לפסח של מיקי שמו . צילום: דניאל לילה

מתכון לפונדנט שוקולד עם מעט שמן זית של מיקי שמו

מתאים לכ- 10 יחידות במשקל 90 גרם ליחידה

רכיבים:

  • 200 גרם (1/2 1 כוסות+ 2 כפות) אבקת סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
  • 5 חלמונים מביצים בינוניות
  • 4 ביצים בינוניות
  • 120 גרם (1 כוס + 2 כפות) אבקת שקדים
  • 80 גרם (1/2 כוס+ 1 כף) קמח ללא גלוטן
מיקי שמו, צילום: אפרת אשל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה לתערובת אחידה, מוסיפים את השמן זית ומערבבים מעט לתערובת אחידה.
  3. בקערה רחבה שוליים טורפים בעזרת מטרפה את הביצים, החלמונים ואבקת הסוכר.
  4. מוזגים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים וממשיכים לטרוף.
  5. בעזרת מרית מקפלים את האבקת שקדים והקמח ללא גלוטן לתוך התערובת בהדרגתיות.
  6. מוזגים לכלים המתאימים כ-90 גרם לכל כלי, ומכניסים לתנור למשך 10-12 דקות עד להשחמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר