מתכון לפונדנט שוקולד עם מעט שמן זית של מיקי שמו
מתאים לכ- 10 יחידות במשקל 90 גרם ליחידה
רכיבים:
- 200 גרם (1/2 1 כוסות+ 2 כפות) אבקת סוכר
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
- 5 חלמונים מביצים בינוניות
- 4 ביצים בינוניות
- 120 גרם (1 כוס + 2 כפות) אבקת שקדים
- 80 גרם (1/2 כוס+ 1 כף) קמח ללא גלוטן
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה לתערובת אחידה, מוסיפים את השמן זית ומערבבים מעט לתערובת אחידה.
- בקערה רחבה שוליים טורפים בעזרת מטרפה את הביצים, החלמונים ואבקת הסוכר.
- מוזגים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים וממשיכים לטרוף.
- בעזרת מרית מקפלים את האבקת שקדים והקמח ללא גלוטן לתוך התערובת בהדרגתיות.
- מוזגים לכלים המתאימים כ-90 גרם לכל כלי, ומכניסים לתנור למשך 10-12 דקות עד להשחמה.