אני מאוד אוהבת קציצות, מכינה אותן מכל דבר שאני מוצאת לנכון. הפעם נותרו במקרר קוביות דלורית שצליתי והחלטתי להוסיף אותן לקציצות עוף פשוטות. בתוספת ההמצאה הגאונית של אימא שלי, מעטפת שום ולימון – התוצאה פשוטה ונהדרת.
מתכון לקציצות עוף ודלורית לימוניות
רכיבים:
רשימת חומרים לכ-30 קציצות (תלוי בגודל)
לקציצות:
- ½ קילו דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
- שמן זית לפי הצורך
- 1 בצל קטן קלוף
- 4 שיני שום קלופות
- ½ צרור פטרוזיליה
- ½ צרור כוסברה
- 1/2 קילו עוף טחון לקציצות
- 1 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- 1 כף אבקת תבלין קארי איכותי
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- שמן לטיגון
לרוטב:
- 1 לימון חתוך לפלחים
- 2 שיני שום קלופות ופרוסות
- ¼ כוס שמן זית
להגשה:
- ברקומיני או ברוקולי
אופן ההכנה:
1. מפזרים את קוביות הדלעת בתבנית אפייה, יוצקים מעל שמן זית, מתבלים במלח וצולים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-20 דקות עד שמתרככות (אפשר גם לאדות בסיר אידוי).
2. במעבד מזון טוחנים יחדיו בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה עד ש״נקצצים״.
3. מוסיפים את יתר המרכיבים וטוחנים בפולסים רק עד שהתערובת אחידה.
4. מתקנים תיבול.
5. יוצרים קציצות עגולות בידיים רטובות ומטגנים במחבת בשמן חם.
6. מוציאים מהמחבת, מרוקנים שאריות שמן ולכלוך שנותר במחבת.
7. מחממים שמן זית עם שום ולימון ומיד מוסיפים את הקציצות, מערבבים כך שהרוטב שנוצר משמן הזית והמיץ שמגיר הלימון – יעטפו את הקציצות.
8. מגישים בתוספת ברוקומיני מאודה/חלוט או ברוקולי מאוד/חלוט (אפשר, כמובן, גם על מצע של אורז).