"מנה שמספרת את סיפורה של העיר": מתכון למעורב מהשף שגדל בירושלים

"כדי להפוך את המנה למושלמת צריך לבחור בבשר משובח, טרי, ולוודא שיש שפע מכל דבר כדי שבכל ביס יורגשו כל הבשרים", מסביר יניב טל, שמוביל את מסעדת הבשרים דנוור, רגע לפני שהוא משתף במתכון ובכל הטיפים להכנת המאכל עליו גדל

מעורב ירושלמי . צילום: לירון אלמוג

"כבר בהיותי ילד התאהבתי במעורב ירושלמי. עבורי זו מנת גורמה, לא פחות", אומר השף יניב טל, שמוביל את מסעדת דנוור סטייק האוס בירושלים. את המנה הוא מכין גם במסעדה. "זה אוכל רחוב משובח עם טעמים נפלאים, תבלינים שמעשירים את הטעם ופיתה גדושה שכל ביס ממנה ניתן להגדיר בשתי מילים: גן עדן". הוא מוסיף.

"הייתי מחכה בקוצר רוח לטעום את המעורב הירושלמי באחת מהמסעדות בשוק מחנה יהודה ובכל פעם שהייתי מסיים את המעורב, הייתי מחכה לפעם הבא", אומר טל שגדל בעיר. "מעורב ירושלמי היא מנה שמספרת את סיפורה של ירושלים: נשמה, שפע, חיבור של הרבה מרכיבים ורגש שנולד בכל פעם מחדש".

יניב טל מכין לנו מעורב, צילום: לירון אלמוג

מה הטיפ שלך למעורב מושלם?

"כדי להפוך את המנה למושלמת צריך לבחור בבשר משובח, טרי, לוודא שיש שפע מכל דבר כדי שבכל ביס יורגשו כל הבשרים, שהתבלון יהיה עדין ושבמידה והמנה מוגשת בפיתה - הפיתה תהיה חזקה ותספוג את כל הטעמים הנפלאים".

שיהיה מכל דבר בשפע, צילום: לירון אלמוג

מתכון למעורב ירושלמי של השף יניב טל

רכיבים:

  • 300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 200 גרם לבבות עוף נקיים וחצויים
  • 100 גרם טחול של עוף נקי
  • בצל לבן גדול חתוך לסלייסים
  • חצי כוס שמן
  • תבלין למעורב (התבלין זמין בכל המכולות ורשתות השיווק - ובכל זאת, במקומו אפשר לשלב: כורכום, פלפל לבן, חוויאג׳ וכמון)
  • חצי כף מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת על אש בינונית. מומלץ להשתמש במחבת נון סטיק.
  2. מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל במשך שתי דקות.
  3. מוסיפים את חלקי העוף, לבבות, טחולים ומטגנים לכדי בישול מלא. את הבשר צריך לצרוב עד להשחמה קלה ולא יותר.
  4. מוסיפים מלח ואת תבלין המעורב ומערבבים עד שהתבלינים מכסים את חלקי העוף.
  5. לוקחים צלחת הגשה גדולה, מוציאים אליה את המעורב ומפזרים פטרוזיליה קצוצה על המנה.
  6. מומלץ לאכול עם טחינה ופיתה חמה.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר