שעועית, ירקות ושמן זית. צילום: מאיה דרין

כמו חיבוק חם בחורף: מרק ירקות, שעועית ושמן זית

הפעם בישלתי ממה שהיה לי בבית • עם ירקות טריים, עשבים ושפע שמן זית - הטעמים של המנה המנחמת הפכו רעננים ועמוקים, וגם ערכיה התזונתיים קפצו מדרגה

בימים קרים של חורף, מרק הוא כמו חיבוק. הפעם בישלתי ממה שיש לי בבית ומכיוון שהיו אלה ירקות וקצת שעועית לבנה קפואה הוספתי למרק בעת ההגשה כמות נדיבה למדי של שמן זית, עדין אך ארומתי. הטעמים שלו הפכו רעננים ועמוקים וגם ערכיו התזונתיים קפצו מדרגה.

מתכון למרק שעועית, ירקות ושמן זית

רכיבים:

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 1 בצל קלוף וחתוך לרצועות
  • 2 יח' קישוא חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קצוץ דק
  • 2 כוסות פרחי כרובית
  • 2 כוסות רצועות כרוב לבן / ירוק
  • 2 כוסות שעועית לבנה מושרית
  • חופן שמיר קצוץ (או עשב תיבול אחר שאוהבים כמו פטרוזיליה, בצל ירוק או עירית)
  • שפע שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1 כפית זרעי כוסברה גרוסים (לא חובה)
שפע שמן זית, צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה:

1. בסיר, מחממים שמן זית ומזהיבים קלות את הבצל ואת הקישואים.
2. מוסיפים שום, ג׳ינג׳ר ואת התבלינים וממשיכים להזהיב על להבה בינונית במשך חצי דקה נוספת, עד שהתבלינים מוציאים ארומה וטעם.
3. מוסיפים לסיר את יתר הירקות ואת השעועית. מוסיפים מים עד גובה 2 ס״מ מעל הירקות.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-30 דקות, עד שהמתרכך.
5. בהגשה: מתקנים תיבול, מעבירים לקערות מרק, מעל יוצקים כמות נדיבה של שמן זית, כך שטעמו יורגש. מפזרים עשבי תיבול קצוצים ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...