חומוס, קצת אחרת | צילום: אסף קרלה

מתכון מעולה לחומוס? יוסי שטרית מסביר איך עושים את זה, אבל קצת אחרת

נכון שאין כמו מנה של חומוס ושמן זית, ובכל זאת - הנה שני מתכונים שעושים את זה בדרך מעט שונה • קבלו חומוס שעועית ומסבחה אפונה וזעתר • וגם, מתכון לפיתה תוצרת בית

כן, אנחנו אוהבים חומוס. זה חלק מהתרבות שלנו. ברור שאין כמו חומוס טרי עם שמן זית טוב מעל. אבל לפעמים גם חומוס נמאס לנגב, ומתברר שאפשר לרענן ולקחת אותו למקום אחר. ושלא תבינו אותי לא נכון - אני ממש אוהב חומוס, ולא מצליח להבין אנשים שלא אוהבים. יכול להיות שמי שלא אוהבים עדיין לא פגשו את החומוס הנכון?

יוסי שטרית מכין חומוס, צילום: אסף קרלה

ולמרות זאת - כמו הרבה מנות שאני אוהב לקחת כרעיון וכהשראה ולהפוך אותן למשהו אחר, החלטתי גם לקחת את החומוס למקום קצת אחר. ומובן שאם אנחנו מדברים על חומוס, אי אפשר לא לדבר על המשלימה המושלמת שלו: הפיתה. כי לפיתה איכותית יש חשיבות רבה ליעילות של פעולת הניגוב ולהנאה ממנה. אז הנה שני מתכונים עם חומוס ופיתה, קצת אחרים - אבל לא פחות טעימים.

חומוס שעועית, צילום: אסף קרלה

חומוס שעועית

החומרים:

√ 1 שקית שעועית קפואה
√ 1/2 בצל
√ 2 שיני שום
√ 1/2 כפית אבקת אפייה
√ 6 כפות טחינה
√ 1 כף מלח
√ 1 כפית שטוחה כמון
√ 3 כפות שמן זית

למטבל:
√ 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
√ 1/2 בצל קצוץ
√ 4 כפות כוסברה קצוצה
√ 1/2 לימון סחוט
√ 4 כפות שמן זית
√ מלח

אופן ההכנה:

1. מבשלים את השעועית במים רותחים לחצי שעה עם הבצל, השום ואבקת האפייה.
2. נותנים לשעועית להתקרר וטוחנים אותה עם הטחינה, התבלינים ושמן הזית. חשוב שתהיה קרה, כדי שלא ייווצר קרום. אם המחית לא חלקה, אפשר להוסיף מעט מים.
3. מסדרים את הממרח כמו חומוס בצלחת הגשה.
4. מערבבים את כל מרכיבי המטבל ומניחים במרכז.

מסבחה של אפונה, צילום: אסף קרלה

מסבחה של אפונה,
שמן זית וזעתר

החומרים:

√ 1/2 ק"ג אפונה
√ 3 שיני שום קלופות
√ 1 כף מלח גס
√ 1/2 כוס שמן זית
√ 1 כף שטוחה כמון
√ 1/2 כף זעתר

אופן ההכנה:

1. מבשלים את האפונה במים רותחים ל־5 דקות.
2. מסננים את האפונה, ובעודה חמה מעבירים אותה למכתש או לבלנדר.
3. מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים/כותשים את הכל ביחד.
4. אם המסבחה סמיכה מדי, ניתן להוסיף לה מעט ממי הבישול של האפונה.
5. מסדרים את המסבחה כמו חומוס בצלחת הגשה.
6. מניחים מעל לקישוט מעט בצל ירוק, פלפל חריף, שמן זית וזעתר.

פיתה על הגז, צילום: אסף קרלה

פיתה "על הגז"

החומרים:

√ 1/2 ק"ג קמח לבן
√ 10 גרם שמרים
√ 300 מ"ל מים
√ 1 כפית סוכר
√ 10 גרם מלח

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל המרכיבים, למעט המלח, וממשיכים ללוש לעוד 5 דקות.
2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש לעוד
3 דקות.
3. מתפיחים לשעה, עד שהבצק מכפיל את עצמו.
4. מחלקים לכדורים במשקל של 80 גרם ומתפיחים ל־10 דקות.
5. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הכדורים לפיתה עגולה ודקה, מכסים במגבת כדי שהבצק לא יתייבש ומתפיחים עוד רבע שעה. 
6. מחממים מחבת ומניחים את הבצק. מבשלים ל־10 שניות והופכים לצד השני, כך שלוש פעמים. אחר כך משאירים את הפיתה עד שהיא מתנפחת, ואז הופכים לקבלת צבע בצד השני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו