בדיוק לעונה: מתכון למרק חומוס ודלעת שהוא ארוחה בפני עצמה
השף הראשי של קפה גרג, אלעד אמסלם, שיתף אותנו במתכון שלו למרק מפנק מתפריט החורף החדש של הרשת • מנה מזינה ועשירה עם נגיעות מהמטבח המרוקאי
, עודכן מתכון למרק חומוס ודלעת
רכיבים
- 3 כפות שמן קנולה / סויה (100גרם)
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
- 1 כף שום פרוס
- 5 גבעולי סלרי קצוצים
- 4 גזרים חתוכים לקוביות
- דלעת חתוכה לקוביות גדולות (500 גרם - בערך 4 כוסות)
- חומוס משימורים - 2 קופסאות, מסונן ושטוף
- צרור פטרוזליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- מים 6 ליטר (עד גובה הירקות בסיר)
- 3 כפיות מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית כורכום
אופן ההכנה
- בסיר עמוק מחממים את השמן ומטגנים קלות את הבצל, השום, הגזר והסלרי עד להזהבה.
- מוסיפים את המים עד גובה הירקות ומרתיחים.
- מוסיפים בזהירות דלעת וחומוס, ומבשלים כ-45 דקות על אש בינונית עד לריכוך הגזר.
- מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים טעמים.
- מוסיפים את הירוקים לאחר כיבוי האש.
- מגישים עם כוסברה קצוצה.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו