מרק חומוס ודלעת. צילום: יח"צ קפה גרג

בדיוק לעונה: מתכון למרק חומוס ודלעת שהוא ארוחה בפני עצמה

השף הראשי של קפה גרג, אלעד אמסלם, שיתף אותנו במתכון שלו למרק מפנק מתפריט החורף החדש של הרשת • מנה מזינה ועשירה עם נגיעות מהמטבח המרוקאי

מתכון למרק חומוס ודלעת

רכיבים

  • 3 כפות שמן קנולה / סויה (100גרם)
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 1 כף שום פרוס
  • 5 גבעולי סלרי קצוצים
  • 4 גזרים חתוכים לקוביות
  • דלעת חתוכה לקוביות גדולות (500 גרם - בערך 4 כוסות)
  • חומוס משימורים - 2 קופסאות, מסונן ושטוף
  • צרור פטרוזליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • מים 6 ליטר (עד גובה הירקות בסיר)
  • 3 כפיות מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום 
עם השפעות מהמטבח המרוקאי, צילום: יח"צ קפה גרג


אופן ההכנה

  1. בסיר עמוק מחממים את השמן ומטגנים קלות את הבצל, השום, הגזר והסלרי עד להזהבה.
  2. מוסיפים את המים עד גובה הירקות ומרתיחים.
  3. מוסיפים בזהירות דלעת וחומוס, ומבשלים כ-45 דקות על אש בינונית עד לריכוך הגזר.
  4. מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים טעמים.
  5. מוסיפים את הירוקים לאחר כיבוי האש.
  6. מגישים עם כוסברה קצוצה.

    בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו