משתלב נהדר עם קוסקוס: מתכון למרק עם נתחי אסאדו צרובים ומבושלים

השף צ'רלי פדידה שיתף אותנו במתכון למאכל עשיר ומפנק שמכינים בסיר אחד - נתחי האסאדו בו עוברים צריבה ולאחר מכן מתבשלים במרק עד שהם מתרככים, כך שהם הופכים עסיסיים ומלאי טעם • את המנה הזאת יצרו הוא והשף דור זגורי במסגרת סדנה שהעבירו למפונים מהצפון והדרום

נתחי אסאדו מנוסרים, צרובים ומבושלים במרק קוסקוס . צילום: שמעון מלול

על רקע מלחמת חרבות ברזל, השף דור זגורי (פרנה בשוק) והשף צ'רלי פדידה (MENU מתחם אירועי שף בוטיק וסדנאות), החלו לערוך סדנאות בישול מפנקות למשפחות מפונים מצפון ומדרום הארץ.

את הסדנה הראשונה הם העבירו יחד עם השף של מלון אלכסנדר, ארז זכור, למשפחות שמתארחות במלון. בין המנות שהם יצרו יחד עם מאמות בשלניות מהיישובים היו קוסקוס מתוק עם בשר מפורק ופירות יבשים, פלאפל עם כל התוספות וספינג'ים.

מתוך הסדנה,

ביקשנו מהם לשתף אותנו במתכון של השף צ'רלי פדידה למנת נתחי אסאדו מנוסרים, צרובים ומבושלים במרק המתאים ביותר לשילוב עם קוסקוס.

מתכון לנתחי אסאדו מנוסרים, צרובים ומבושלים במרק לקוסקוס

באדיבות השף צ'רלי פדידה

רכיבים

ל- 6 סועדים

  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות גדולות
  • 1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות בעובי של סנטימטר
  • 200 גרם דלעת עם קליפה חתוכה לקוביות בגודל של 3 סנטימט
  • 4 ענפי סלרי אמריקאי עם העלים הירוקים חתוכים לפרוסות בעובי של 1 סנטימטר
  • 1 קישוא גדול חתוך לחצי לאורכו ואז לפרוסות בעובי של 2 סנטימטר
  • חצי כוס גרגירי חומוס שהושרו במים ובושלו עד לריכוך
  • 4 כפות שמן לצריבת הבשר
  • 4 כפות שמן לצריבת הירקות
  • נתח אסאדו ( קשתית מספר 9 ) כ-6 יחידות פרוסות לחתיכות בגודל של 5 סנטימטר אורך ו- 3 סנטימטר רוחב.
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור וכורכום לפי הטעם.
צרובים ומבושלים במרק עשיר, צילום: שמעון מלול

אופן ההכנה

  1. בוזקים מעט שמן לסיר בעל תחתית עבה וצורבים את פרוסות האסאדו עד להשחמה.
  2. ממלאים מים עד לגובה הבשר (בערך ליטר) ומבשלים עד לריכוך מלא. במהלך הבישול יש להסיר קצף ושומן.
  3. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
  4. מסננים את הנוזלים מהסיר ושומרים בצד.
  5. אל אותו סיר מוסיפים שמן ומתחילים בטיגון הבצל עד לשקיפות, מוסיפים גזר ומאדים עוד כ-3 דקות ואז את שאר הירקות.
  6. ממלאים את הסיר בנוזלים ובבשר אסאדו ששמרנו בצד, ומבשלים עוד כ-20 דקות על להבה בינונית.
  7. מתבלים במלח, פלפל וכורכום, טועמים ומשלימים טעם אם חסר.
  8. אם אוהבים, אפשר להשתמש באבקת מרק עוף לחיזוק טעמים.

מומלץ להגיש עם קוסקוס.

בתיאבון ושנדע ימים שקטים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר