מתכון פשוט לצהריים: עוף בתנור עם ירקות שמתבלים אחד את השני

מנה מזינה וקלה להכנה, ששואבת השראה מהתזונה הים תיכונית באי היווני כרתים • אין צורך ביותר מדי תבלינים - הטעם נובע מהטריות של חומרי הגלם

עוף עם ירקות בתנור. צילום: הילה דודאל

במנה הזאת אין צורך ביותר מדי תבלינים - הטעם שבה נובע מהטריות של חומרי הגלם. היא שואבת השראה מהתזונה הים תיכונית באי היווני כרתים, תזונה שנחשבת בריאה ביותר, ומשלבת ירקות כמו חציל, זוקיני, עגבניות, שום ועשבי תבלין - אותם נמליץ להקפיד לרכוש מהחקלאים הישראלים שלנו.  

הירקות מתבלים אחד את השני, צילום: הילה דודאל

מתכון לעוף בתנור עם ירקות

רכיבים

  • 10 שוקיים עוף
  • 1 חציל גדול או 2 בינוניים
  • 2 זוקיני או קישוא
  • 2 עגבניות
  • 8 שיני שום
  • 1 בצל לבן
  • 4 ענפי טימין טרי
  • 4 ענפי אורגנו טרי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח לפי הטעם (עדיף אטלנטי)
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • שמן זית
בהשראת תזונה ים תיכונית, צילום: הילה דודאל

אופן ההכנה

  1. מניחים תבנית לתנור בנייר אפייה.
  2. מכוונים תנור לחום גבוה של 270 מעלות צלסיוס.
  3. חותכים את החציל ואת הזוקיני גס (לחצי לאורך ולאחר מכן לרבע לאורך. כל רבע חותכים לשלוש). מוסיפים לתבנית.  
  4. חותכים לחתיכות גסות גם את העגבנייה והבצל, ומוסיפים לתבנית.
  5. מקלפים את שיני השום, חותכים גס ומוסיפים לתבנית (לקילוף מהיר נותנים מעיכה קלה לשיני השום ומסירים את הקליפה - המעיכה מפיקה טעם נוסף מהשום).
  6. מוסיפים את העוף לתבנית.
  7. מוסיפים את עלי התבלין הטריים לתבנית. 
  8. מוסיפים פפריקה, פלפל שחור ומלח גס. 
  9. יוצקים כמות נדיבה של שמן זית.
  10. מערבבים היטב הכל יחד עם הידיים.
  11. מכניסים את התבנית לתנור למשך 22 דקות. לאחר מכן, מוציאים והופכים את הירקות ואת השוקיים ומכניסים ל-22 דקות נוספות. 
ערבבו הכל טוב טוב עם הידיים, צילום: הילה דודאל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר