לביבות יוגורט טעמתי לראשונה אצל חמותי, מרגה, מקיבוץ רמות מנשה והופתעתי מהמרקם הרך והנימוח שלהן ומטעמן העדין. היא סיפרה לי שבשנות השבעים המוקדמות הרכיב הבסיסי של המאכל היה לבן והמתכון הסתובב במשפחה ובקיבוץ. מאז היא עדכנה אותו ועשתה בו שינויים, שהפכו אותו גם למזין ובריא.
מתכון ללביבות יוגורט
רכיבים
בסיס התערובת:
- גביע יוגורט יווני (130 גרם)
- 2 כפות קמח (אפשר גם ללא גלוטן)
- חצי כפית אבקת אפייה
- 2-3 ביצים לפי (גודל הביצים)
- כף סוכר
שינויים שניתן לעשות:
- במקום סוכר - 1 תפוח עץ מגורר / חצי בננה מעוכה
- הוספת כף חמאת שקדים
אופן ההכנה
- מערבבים את כל הרכיבים בקערה עד לקבלת עיסה חלקה.
- על אש נמוכה, מחממים מחבת וממיסים בה חמאה.
- בכף אחת לוקחים מהעיסה ומניחים במחבת.
- ממתינים עד שרואים בועות והופכים את הלביבות.
- כעבור בערך דקה מוציאים לצלחת הגשה (כשרואים שהצד השני מוכן).
להגשה
- אפשר לערבב גבינה לבנה עם דבש ומעט תמצית וניל ולהגיש לצד הלביבות.
- אפשר להגיש לצד הלביבות גם: דבש, סירופ מייפל, גבינה לבנה ועוד.