מרק עדשים וקטניות של חלי ממן. צילום: יח"צ

מתכון: מרק קטניות עשיר ומזין

חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, שיתפה את "ישראל היום" במתכון למרק קטניות טעים ובריא • "המנה עשירה בוויטמיני B החיוניים מאוד לשיפור יכולתו של הגוף להתמודד עם מצבי לחץ ולייצור סרוטונין", היא מסבירה

מתכון למרק קטניות

לכ-10 מנות

רכיבים

  • 1/3 כוס (70 גרם) קטניות שונות כגון עדשים אדומות או כתומות, שעועית יבשה מסוגים שונים, אפונה יבשה, גרגירי חומוס או לחלופין 200 גרם (1/4 שקית) קטניות קפואות
  • 2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  • גזר בינוני מגורד דק
  • כף שמן זית
  • מלח, פלפל שחור / לבן
  • פלח קטן של דלעת (300 גרם) חתוף לקוביות קטנות
  • תבלינים נוספים לפי טעם כגון: כמון טחון וכורכום (מתאים לעדשים), גרגירי כוסברה טחונה או כוסברה טרייה קצוצה (מתאים לחומוס), עלי סלרי קצוצים ופפריקה אדומה (מתאים לשעועית לבנה).
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 12 כוסות מים (2.5 ליטר)

אופן ההכנה

  1. בסיר, לטגן את הבצל בכף שמן זית עד להזהבה, להוסיף את הירקות הקצוצים ולאדות כ- 10 דקות.
  2. להוסיף את הקטניות ואת התבלינים חוץ מהמלח.
  3. להביא לרתיחה ואז להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה לפרק זמן המתאים לקטניות: עדשים ושעועית כשעה, שעועית יבשה לבנה או אדומה, אפונה יבשה וחומוס לכשעתיים.
  4. בסוף הבישול מכבים את הגז ומוסיפים את המלח.

שימו לב:

  • מלח מעכב את בישול הקטניות ולכן רצוי להוסיפו בסוף.
  • בשימוש בקטניות קפואות במקום הקטניות היבשות זמן בישול המרק מתקצר לשעה בלבד לכל סוג של קטנייה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו