מתכון למרק קטניות
לכ-10 מנות
רכיבים
- 1/3 כוס (70 גרם) קטניות שונות כגון עדשים אדומות או כתומות, שעועית יבשה מסוגים שונים, אפונה יבשה, גרגירי חומוס או לחלופין 200 גרם (1/4 שקית) קטניות קפואות
- 2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
- גזר בינוני מגורד דק
- כף שמן זית
- מלח, פלפל שחור / לבן
- פלח קטן של דלעת (300 גרם) חתוף לקוביות קטנות
- תבלינים נוספים לפי טעם כגון: כמון טחון וכורכום (מתאים לעדשים), גרגירי כוסברה טחונה או כוסברה טרייה קצוצה (מתאים לחומוס), עלי סלרי קצוצים ופפריקה אדומה (מתאים לשעועית לבנה).
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 12 כוסות מים (2.5 ליטר)
אופן ההכנה
- בסיר, לטגן את הבצל בכף שמן זית עד להזהבה, להוסיף את הירקות הקצוצים ולאדות כ- 10 דקות.
- להוסיף את הקטניות ואת התבלינים חוץ מהמלח.
- להביא לרתיחה ואז להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה לפרק זמן המתאים לקטניות: עדשים ושעועית כשעה, שעועית יבשה לבנה או אדומה, אפונה יבשה וחומוס לכשעתיים.
- בסוף הבישול מכבים את הגז ומוסיפים את המלח.
שימו לב:
- מלח מעכב את בישול הקטניות ולכן רצוי להוסיפו בסוף.
- בשימוש בקטניות קפואות במקום הקטניות היבשות זמן בישול המרק מתקצר לשעה בלבד לכל סוג של קטנייה.