פסטה אלי אוליו בבסיסה היא פסטה ברוטב שמן זית ושום - מנה איטלקית שמקורה מאזור נאפולי בה נעשה שימוש במרכיבים עם חיי מדף ארוכים. זוהי מנה פשוטה ומהירת הכנה. כדי לשדרג אותה, אפשר להוסיף לה ירקות שונים כמו קוביות חציל, עגבניות שרי חצויות, פטריות וכדומה. לפניכם מתכון בסיסי ופשוט למנה.
מתכון לפסטה אלי אוליו עם עגבניות שרי
רכיבים
חצי שקית פסטה (עדיף ארוכה כמו: ספגטי, לינגוויני או פטוצ'יני, אבל כל פסטה יכולה להתאים)
שמן זית - (בערך חמישית כוס)
6 שיני שום בינוניות - גדולות מגורדות או כתושות
קורט צ'ילי יבש גרוס (לא חובה)
10 עגבניות שרי חצויות
גבינת פרמזן (או כל גבינה קשה אחרת) מגוררת
אופן ההכנה
- הרתיחו מים חמים בסיר, הוסיפו כף שטוחה של מלח. כשהמים מבעבעים, הכניסו אליהם את הפסטה.
- במחבת עמוקה (בטרם הדלקתם את האש) יש ליצוק כמות נאה של שמן זית, להוסיף את שיני השום מגורדות וקורט צ'ילי.
- את המחבת יש להניח על אש נמוכה. כאשר מתחילים להריח את השום, יש להוסיף את עגבניות השרי החצויות עד לצריבה. (אפשר להמיר גם לירקות אחרים, למשל - פטריות שמפיניון פרוסות).
- כשהפסטה מוכנה ועגבניות השרי צרובות ומגירות נוזלים, יש להעביר את הפסטה מהסיר אל המחבת (אל תחששו ממי הבישול, הם יעשירו את הרוטב).
- ערבבו, שפרו טעמים והגישו בצלחות עם גבינת פרמזן מגורדת מעל.
- אפשר לסיים את ההגשה עם עלי בזיליקום טריים קרועים מעל.