"מאז שאני זוכר את עצמי, מאז שאני קטן, בכל ראש השנה היינו מגיעים לכותל - שם כל התרבויות, גם של הבישול, נפגשות - וזאת תמונה שלא יוצאת לי מהראש", מספר השף אבי לוי שגם מסעדתו "המוציא" ממוקמת בעיר הבירה.
"אני חושב שהחג, במיוחד ראש השנה, הוא הזדמנות טובה ליצור", הוא אומר ומוסיף. "יש בו את האפשרות לנסות ליצור מנות חדשות, לעבוד עם חומרי גלם יפים, ססגוניים, שלא ניסינו עדיין והחג הוא הזדמנות טובה לנסות אותם. מנת הפורל הזאת, היא מנה שאני אכין השנה בבית למשפחתי. חג שמח ושנה טובה לכל עם ישראל".
מתכון לדג פורל בתנור עם ירקות של שף אבי לוי
מנה ל- 6 סועדים
רכיבים
1 דג פורל גדול פתוח לספר
1 סלק אדום קלוף וחתוך לשישיות
פלפלים קטנים בצבעים שונים חתוכים לחצאים
1 שומר חתוך לרבעים
2 גזרים חתוכים לחצי
1 ראש שום חתוך לחצי
1 קולורבי חתוך לרבעים
4 עגבניות חתוכות לרבעים
1 פלפל צ'ילי חתוך לחצי
שמן זית
פלפל ומלח לפי הטעם
1 לימון שלם
אופן ההכנה
מייבשים היטב את הדג כך שיהיה כמה שיותר יבש
חורצים את בשר הדג בעזרת סכין חדה בפסים לרוחב הדג.
מורחים שמן זית משני צדדיו.
מניחים את הדג בתבנית אפיה לתנור ומפזרים משני צדדיו מלח ופלפל .
את כל הירקות מלבד הסלק האדום מתבלים בשמן זית מלח ופלפל, מערבבים יחד ומפזרים בתבנית האפייה לצידי הדג
את אותו הדבר עושים גם עם הסלק, רק בנפרד על מנת שלא יצבע את שאר הירקות.
אופים בגריל בחום חזק של 200 מעלות (בתנור שחומם מראש) במשך כ- 20 דקות עד להזהבה יפה של הירקות והדג.