מאפה פילו הוא תענוג גדול שאפשר להכניס לתוכו כל כך הרבה אפשרויות, ולהעניק לו שלל של טעמים. רוצים מתוק? בא לכם משהו מלוח? תכניסו לתוכו ותיהנו! כדי שגם אתם תוכלו להצטרף לחגיגה, שף לוטם דרעי ממסעדת "אבטליון" הביא לנו את המתכון שלו למאפה פילו ממולא בטטה עם גבינות עשירות, ואין ספק שהוא העשיר לנו את בלוטות החך.
רכיבים:
- 1 חבילה של בצק פילו מצונן בטמפרטורת החדר
- 2 בטטות (בגודל בינוני-גדול)
- 1 חבילת גבינת ריקוטה פרקסה
- 1 חבילת גבינת מוצרלה מגורדת 300 גרם
- קופסה של גבינה בולגרית 16%
- 2 ביצים במידה M
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 200 גרם חמאה

שיהיה בתיאבון! מאפה הפילו של שף דרעי // צילום: לוטם דרעי
הוראות הכנה:
- מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות. מזלפים עליהן שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומשרים.
2. מחממים את התנור ל-170 מעלות, מכניסים את הבטטות לתוכו ומחכים 15-10 דקות עד שהן מתרככות. מצננים אותן, ובמקביל מתחילים לעבוד על הבצק.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל הגבינות, ומוסיפים את הבטטה שהתקררה מעט לתערובת.
4. לוקחים את עלי הפילו, פותחים אותם ומורחים חמאה מומסת בין עלה לעלה, וכך יוצרים שלוש שכבות של עלים. מזלפים לאורך הדפים את המילוי ומשאירים קצוות.
מגלגלים את הבצק כמו נחש, מורחים מעל ביצה אחת טרופה כדי שיקבל צבע יפה, ומפזרים מעל שומשום וקצח לפי הטעם. מכניסים לתנור למשך 25-20 דקות (תלוי בתנור) – ומחכים שהבצק ישחים ויקבל צבע.
5. לאחר מכן מחכים מעט שיתקרר ופורסים (אל תשכחו לשמור לעצמכם חתיכה יפה), ומגישים. בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו