מתכון: סלט חצילים בוכרי (בויג'ון)

סלט פשוט וטעים שמגיע מהמטבח הבוכרי • נהוג להכין אותו בכל שישי, הוא קל להכנה וכולל כמה מרכיבים בודדים • אל תוותרו על צליית החציל על אש גלויה

סלט חצילים בויג'ון. צילום: GettyImages

מתכון לבויג'ון - סלט חצילים בוכרי

רכיבים

2 חצילים גדולים
2-3 שיני שום כתושות
כפית שטוחה של מלח

על הכיריים או במנגל,

אופן ההכנה

צולים את החצילים על האש (אפשר על כיריים בבית). במהלך הצלייה יש לסובב מדי פעם את החציל כדי שיהיה עשוי מכל צדדיו.
כאשר קליפת החציל מתחיל להיסדק ונראה שיוצאים ממנה בועות ועשן, סימן שהחציל מוכן.
מורידים את החציל מהאש לצלחת, חותכים אותו במרכז לאורכו ומרוקנים את תוכנו למשטח. או פשוט מנקים אותו מקליפתו. 

חציל ללא קליפתו, צילום: איתיאל ציון

קוצצים את החצילים בעזרת סכין קטן.
מוסיפים את השום, והמלח, ומערבבים.

מגישים בצלחת שטוחה. אפשר לקשט במעט כוסברה או פטרוזיליה.
אפשר לשמור את הסלט במקרר במשך ארבעה ימים.

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר