בין הסיר למחבת: מתכונים של יוסי שטרית לקציצות ולשוקי עוף

הקציצות של יוסי שטרית. לא לשכוח את הכורכום | צילום: אסף קרלה

הסוטאז' הוא לא רק כלי בישול, אלא מבטא השקפת עולם שלמה • קבלו שני מתכונים המקדשים את הפשטות ואת הסבלנות

למדתי לבשל בסוטאז' (שהוא למעשה הכלאה בין סיר למחבת) מסבתא שלי, שאת רוב תבשיליה הכינה בסיר נמוך ורחב. היא לא אהבה לשים את המרכיבים זה על זה, אלא זה לצד זה בשכבה אחת - כך שהכל גלוי לעין ופיזור החום והטעם נכונים יותר.

וגם: היא לא ערבבה את התבשילים בכף, אלא היתה אוחזת בידיות הסוטאז' ומנערת את כל התבשיל במעגלים. הערבוב הזה יצר סמיכות טובה לרוטב, ואיחד את השומנים והנוזלים לאמולסיה שאנחנו רוצים בה.

הסוטאז'. מערבבים עם הידיות, צילום: אסף קרלה

כי בבישול - מלבד ההקפדה על איכות חומרי הגלם ועל טריותם - יש חשיבות רבה גם לכלים שבהם אנו מבשלים. וכן, תבשיל בעל אותם מרכיבים יכול לצאת שונה לגמרי בטעמו, ולו רק מפני שהוכן בסיר אחר.

היופי של תבשילי הסוטאז' הוא בפשטותם, וכל החוכמה הגלומה בהם נמצאת בסבלנות. שני המרכיבים האלה יחד מביאים לתוצאות מופלאות - במטבח ומחוצה לו.

קציצות לימון, חומוס וכרשה

 

הכנת הקציצות, צילום: אסף קרלה

המצרכים לקציצות:

√ 300 גרם בשר הודו טחון

√ 300 גרם בשר עוף טחון

√ 300 גרם בשר בקר טחון

√ 2 פרוסות לחם ישן מושרות במים

√ חופן פטרוזיליה

√ חופן כוסברה

√ 1 בצל

√ 1/2 כפית כורכום

√ 1 כפית פפריקה

√ 1 כפית כמון

√ מלח, פלפל לבן

לרוטב:

√ 1 כרשה חתוכה גס

√ 10 שיני שום קלופות

√ 1 כוס גרגירי חומוס מושרים ומבושלים

√ חופן עלי נענע קצוצים

√ חופן פטרוזיליה קצוצה

√ חופן שמיר קצוץ

√ חופן כוסברה קצוצה

√ 1 בצל פרוס

√ 1/2 כפית כורכום

√ 1 כפית פפריקה

√ 1 כפית כמון

√ מלח, פלפל לבן

√ מיץ סחוט טרי מ־1 לימון

אופן ההכנה:

1. טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הקציצות למסה דקה.

2. מטגנים את הכרשה והשום עד להשחמה.

3. מוסיפים 2 כוסות מים וחומוס ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים אש ומוסיפים את שאר המרכיבים.

5. מכדררים את המסה לקציצות ומכניסים לסיר.

6. מבשלים 25 דקות, ומדי פעם אוחזים בידיות הסיר ומנערים כדי לערבב.

 

שוקי עוף עם דלורית, סילאן וקינמון

השוקיים. הדלורית מככבת, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 1 ק"ג שוקי עוף

√ 1 דלורית

√ 2 בצלים חתוכים לרבעים

√ 1/4 כוס סילאן

√ מלח גס

√ 1/4 כפית פפריקה

√ 2 מקלות קינמון

הכנת העוף, צילום: אסף קרלה

אופן ההכנה:

1. מטגנים את שוקי העוף בסיר עם מעט שמן עד שהן משחימות מכל הצדדים. מוציאים אותן לצלחת בצד.

2. באותו הסיר מטגנים את הבצל עד להשחמה.

3. מקלפים את הדלורית, מרוקנים מגרעינים, פורסים לפרוסות ומוסיפים לסיר.

4. מוסיפים את הסילאן והתבלינים ומטגנים קלות.

5. מוסיפים מים עד לגובה חצי מהעוף ומביאים לרתיחה.

6. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים שעה. מדי פעם אוחזים בידיות הסיר ומנערים כדי לערבב.

7. מסירים את המכסה ומכניסים לתנור להשחמה ל־10 דקות בחום של 220 מעלות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...