מקור השם פסטו הוא מהשורש האיטלקי שמשמעו לכתוש - ואנחנו ממליצים מכל הלב - בהכנת המטבל, אל תוותרו על שימוש במכתש ועלי. התוצאה של עבודה עם מכתש ועלי תיתן לכם מטבל פסטו עשיר וטעים הרבה יותר מאשר טחינת הרכיבים באמצעות מעבד מזון.
מתכון פסטו בזיליקום ביתי
רכיבים
צרור עלי בזיליקום טריים (שיטפו אותם בעדינות והפרידו מהגבעולים)
2 שיני שום
¼ כוס אגוזי מלך או צנוברים
מלח
חצי כפית לימון
¼ כוס שמן זית
¼ כוס גבינת פקורינו מגוררת (לא חובה)
אופן ההכנה
כתשו את המרכיבים במכתש ועלי לפי הסדר:
תחילה כתשו את האגוזים. הוסיפו את שיני השום והמשיכו לכתוש.
הכניסו את עלי הבזיליקום למכתש והמשיכו לכתוש.
לאחר כתישה גסה, התחילו לצקת למכתש בהדרגה גם את שמן הזית והמשיכו לכתוש.
לאחר שהתקבל מרקם של מטבל, הוסיפו את הפרמזן, כתשו מעט וערבבו באמצעות העלי.
הוסיפו את המלח ומעט לימון וערבבו תוך כדי כתישה עדינה.