עראייס. צילום: אסף דיין

מתכון: עראייס אותנטי

מתכון קל ומהיר הכנה של שף הבשרים, רונן ורה, לאחד המאכלים המפורסמים ביותר בעולם הערבי - עראייס

עראייס נחשב לאחד המאכלים הסוריים והלבנונים המפורסמים ביותר בעולם הערבי. זוהי מנה קלה להכנה שמרכיביה נפוצים באזור הלבנט ואפשר להכין אותה בבית על גז או בחוץ על גריל פחמים.

ביקשנו משף הבשרים, רונן ורה, את המתכון המצוין שלו למנה. "עראייס זאת ארוחה בפיתה שפשוט כיף וקל להכין, וכמובן לטרוף", אומר ורה.

מתכון לעראייס, צילום: אסף דיין

מתכון לעראייס של השף רונן ורה

רכיבים
ארוחה ל-10-12 איש

200 גרם שומן כבש
800 גרם צלעות - בשר טחון מס' 2
התיבול לקילו עראייס:
20 גרם פלפל אנגלי (אבקה)
10 גרם פלפל שחור
5 גרם קינמון
5 גרם הל
25 גרם מלח
ניתן להוסיף פטרוזיליה ובצל קצוצים היטב לפי הטעם

אופן ההכנה

לערבב היטב את הרכיבים לתערובת אחידה ולמלא פיתות חצויות.
יש לשים כ-100 גרם תערובת בכל חצי פיתה.
לקלות על האש על הצד הפתוח על מנת שיקבל את הצבע הנכון. גם במנגל יש לשים לגובה (לא צמוד לאש).
לאחר מכן חוצים כך שמקבלים רבע פיתה ומחזירים לאש. מניחים על החלק הפחות צלוי עד לצריבה.
מוציאים ומסדרים על צלחת.
מזלפים מעל טחינה, אפשר גם צ'ימיצ'ורי ובתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...