יש המון גרסאות לסגנאקי, מנת הגבינה המטוגנת של היוונים, אך הפופולרית ביותר היא גבינת קפלוטירי (גבינה בסגנון קשקבל) בציפוי קמח, מוגשת עם לימון בצד. הגרסה של שף גיא פרץ, אותה הוא מגיש כאחד הקינוחים במסעדת "סלון יווני", היא גבינת פטה בטמפורה קראנץ' עם סולת, דבש ותיבול יווני מעל. במיוחד לקראת חג השבועות, שיתף אותנו השף במתכון המיוחד.
מתכון לסגנאקי
רכיבים
כ- 100 גרם נתח גבינת פטה יוונית
שמן לטיגון
1 כף קמח
לבלילה -
כוס קמח תופח
1 ביצה
1 כף סולת
חצי כוס משקה סודה
מלח ופלפל
מעט אורגנו
1 שן שום כתושה
להגשה-
כפית תערובת תיבול יווני (מכילה בדר"כ: אורגנו טרי, מעט שום, גרידת לימון, מלח גס, פלפל גרוס, צ'ילי ונענע מיובשת)
1 כף דבש
אופן ההכנה
מפזרים את הקמח על נתח הגבינה, מנערים וטובלים בבלילה.
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
מוציאים ומניחים על צלחת הגשה.
בוזקים מעל דבש ומפזרים מעט תערובת תיבול יוונית.
מגישים עם פלח לימון.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו