75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון ללוף

המאכל שהיה המזוהה ביותר עם צה''ל עד שנת 2009 • מתכון מיוחד לחובבי הלוף להכנה ביתית בדיוק כמו במטבח הצה''לי

לוף

לוף הוא אחד המאכלים שהפכו מזוהים ביותר עם צה"ל, לכן בלתי נמנע היה שיהפוך גם אחד מאלה המגדירים את המטבח הישראלי. לאורך שנים רבות היה הלוף - הבשר המשומר בקופסת שימורים - חלק ממנת הקרב שחילקו לחיילים. בראשית שנות האלפיים הוחלט להוציא את הלוף מהתפריט באופן הדרגתי ובשנת 2009 הופסקה לחלוטין רכישתו. עם זאת, עד היום יש שעדיין מתגעגעים לטעמו.

מתכון למנת לוף כמו במטבח הצה"לי

רכיבים

שלוש כפות שמן זית
בצל
קופסת לוף
פטרוזיליה קצוצה
2 עגבניות חתוכות לקוביות גסות
רבע כף כורכום
מלח, פלפל שחור וכמון לפי הטעם

אופן ההכנה

במחבת עם שמן זית על אש בינונית מטגנים בצל חתוך לרצועות עבות. מוסיפים רבע כף כורכום, מעט כמון, פלפל שחור ומלח, ומחכים עד שהבצל מזהיב.
חותכים את הלוף לקוביות, מוסיפים וצורבים. אפשר להוסיף גם נקניק קבנוס חתוך לעיגולים (גם אותו היט מקבלים בצה"ל בעשורים מוקדמים יותר לצד הלוף במנת הקרב).
לאחר הצריבה, מוסיפים קוביות גדולות של עגבניות, צולים מעט, ומכסים למספר דקות כדי שיווצר רוטב.
מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

בתיאבון!

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר