מצה בריי היא מאכל אשכנזי אופייני לחג הפסח אותו מכינים משני הרכיבים הכי פופולריים בחג: מצות וביצים. היום המנה נפוצה כמעט בכל בית בישראל והיא טעימה עד כדי כך שאפשר להכין אותה גם אחרי החג עם המצות שנשארו במזווה.
מתכון למצה בריי
רכיבים
2 ביצים
חצי כוס חלב
מעט מלח
מעט פלפל שחור
שלוש מצות
כף חמאה
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הביצים, החלב, מלח ופלפל.
מפוררים את המצות (יש כאלה שמעדיפים להרטיב לפני במים, אך לדעתינו עדיף שירטבו מהחלב בבלילה בלבד).
במחבת על אש בינונית ממיסים את החמאה. לאחר שזו נמסה מוסיפים את תערובת המצות עם הבלילה.
ממתינים עד שנצרב מצד אחד וכשמתקבל צבע זהבהב הופכים וממתינים עוד כשתי דקות.
בתאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו