בבתים רבים בישראל מנת דג הרינג מלוח או מעושן היא בין המטעמים המונחים על שולחן שבת בבוקר (יותר לכיוון שעת הבראנץ'), ולא רק. המאכל הגיע לארץ על ידי יהדות אשכנז. היום אפשר למצוא אותו בכל רחבי המדינה במעדניות, בשווקים ובסופרים. בקרב קהילות החסידים בארץ ובעולם השתמר מנהג אכילת הרינג בשבת כחלק ממנהג לאכול ביום זה דג.
מתכון לסלט הרינג עם תפוחי עץ ושמנת של הילה אלפרט
רכיבים
2 פילטים של מטיאס הולנדי
תפוח עץ גדול, ירוק, מהזנים החמצמצים
בצל סגול קטן פרוס לטבעות
2 כפות בצל ירוק קצוץ
כף שמיר קצוץ דק
3 כפות שמנת חמוצה
כפית סוכר
כף חומץ בן יין לבן
מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
משרים את הפילטים במי קרח למשך 15 דקות. מנגבים היטב. בינתיים מניחים את הבצל בתוך מסננת דקה, זורים מעל את הסוכר ומניחים לבצל שיגיר את מיציו. חותכים כל אחד מהפילטים של הדג לשישה חלקים. קולפים את תפוח העץ וחותכים לקוביות בגודל כחצי ס"מ. מכניסים לקערה ומוסיפים את החומץ ואת השמנת. מוסיפים פנימה את הבצל, את הפלפל השחור והשמיר. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול - ייתכן שיחסר בפיכם מעט חומץ או סוכר. מגישים עם הבצל הירוק מלמעלה.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו