"מצה פיצה" היא מנה שנולדה בפסח מתוך קרייב גדול בקרב שומרי כשרות לאחת המנות האהובות והממכרות ביותר בעולם - הפיצה. המאכל מורכב ממצה רטובה שעליה רוטב עגבניות וגבינה צהובה מותכת.
לרוב אפשר למצוא אותה בבתים בישראל בעיקר בתקופת חג הפסח וגם אחריו, כשמחפשים מה לעשות עם המצות שנשארו.
מתכון למצה פיצה
רכיבים
ל-4 מנות
4 מצות רטובות
לרוטב:
שתי כפות שמן זית
שן שום כתושה
רבע כפית תבלין אורגנו
מעט מלח
רסק משתי עגבניות טריות
למיקס גבינות:
כ-150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
כ-100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
לתוספות:
זיתים מגולענים פרוסים
רצועות חצי בצל סגול
אופן ההכנה
הכנת רוטב פיצה:
בסיר קטן על אש קטנה נשים שמן זית ושום כתוש. נחכה עד שנתחיל להריח את השום.
נוסיף את האורגנו ואת העגבניות, נכסה ונמתין בערך 12 דקות.
למיקס הגבינות:
נערבב יחד את כל הגבינות בקערה.
לפיצה:
מניחים על תבנית נייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות.
מסדרים את המצות הרטובות בתבנית.
מורחים על כל מצה רוטב עגבניות. מניחים במרכז ומפזרים מבלי להגיע לדפנות.
מפזרים את מיקס הגבינות על הרוטב.
מפזרים את התוספות למעלה לפי הטעם.
מכניסים לתנור למשך כ-10 דקות.
בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו