השניצל הוא מאכל נפוץ במדינות רבות ברחבי העולם. גם כאן בישראל הפך המאכל פופולרי. הגרסה הישראלית עשויה, בדרך כלל, מחזה עוף או הודו.
השניצל הגיע למטבח הישראלי על ידי יהודי אשכנז והוא נחשב לחלק מהמטבח היהודי. היום הוא אחת המנות הפופולריות בכל בית ישראלי ונמכר גם בדוכנים ובמסעדות, בין השאר, כשהוא מוגש בתוך בגט או פיתה.
מתכון לשניצל עוף פריך
רכיבים
500 גרם שניצל עוף פרוס דק
1 כוס קמח
1.5 כוסות פירורי לחם
לבלילה
2 ביצים
1 כף חרדל דיז'ון
2 כפות שמן זית
קורט מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 שן שום כתושה
חצי כפית פלפל צ'ילי
חצי כפית תבלין אורגנו
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים לבלילה בקערה ומערבבים היטב.
מכינים 3 קערות: אחת עם קמח, השנייה עם הבלילה והשלישית עם פירורי לחם.
על אש בינונית מניחים סיר טיגון עם שמן ומחכים שהשמן יתחמם.
מקמחים את הנתחים, טובלים כל אחד מהם בבלילה, מעבירים לפירורי הלחם לציפוי ומניחים לטיגון בשמן החם.
מטגנים עד להזהבה.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו