75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון לכדורי שוקולד

הקינוח הנפוץ והנוסטלגי שמזכיר להרבה ישראלים את הילדות • שני דודל משתפת את "ישראל היום" במתכון המנצח שלה לכדורי שוקולד

כדורי שוקולד, צילום: איתיאל ציון

כדורי שוקולד הם קינוח נפוץ בישראל שמלווה בעיקר אירועים בהם משתתפים ילדים, כמו, מסיבות ימי הולדת חגיגיות. בארץ אנחנו נוהגים להכין את כדורי השוקולד מביסקוויטים מפוררים וקקאו ולצפות אותם בשבבי קוקוס.

במטבחים אחרים ברחבי העולם ישנם קינוחים דומים לכדורי השוקולד: הטראפלס מגיעים מהמטבח הצרפתי ולמטבח השוודי כדורים עשויי שוקולד בהם שיבולת שועל מחליפה את הביסקוויטים.

במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום, משתפת שני דודל, יצרנית ובעלים של מותג הבוטיק "הגרנולה של שני", במתכון מנצח לכדורי שוקולד.

אפשר לצפות בכל דבר שחפצים בו,

מתכון לכדורי שוקולד

רכיבים

1/2 2 חפיסות שוקולד מריר שבור לקוביות
1 מיכל שמנת מתוקה
300 גרם עוגיות ״פתי בר״ (אפשר גם ללא גלוטן)

אופן ההכנה

מכניסים את עוגיות ״הפתי בר״ לשקית חזקה (או כפולה) ובעזרת מערוך מרסקים דק.

בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל -
מחממים את השמנת במשך כדקה בעוצמה גבוהה (עד רתיחה).
מערבבים פנימה את קוביות השוקולד עד שנמסות לחלוטין.

מאחדים את העוגיות המרוסקות עם השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

מכניסים למקרר לחצי שעה.

יוצרים כדורים יפים וטובלים בקוקוס/סוכריות צבעוניות/ גבישי סוכר/ אגוזים מרוסקים או כל דבר אחר שחפצים בו.

בתיאבון!

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר