לקראת חג הפסח הקרב, השף קונדיטור מיקי שמו, שהינו השף הראשי של BOSCH, משתף במתכון חגיגי במיוחד לטארט תותים מפנק שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות. זהו קינוח כשר לפסח, ללא גלוטן וללא תוספת סוכר. את המתכון שווה "לגזור ולשמור" לכל ימות השנה. שמו מציין כי במידה שלא מצאתם תותים, ניתן להחליף אותם בכל פרי עונתי אחר.
מתכון לטארט תותים כשר לפסח של השף מיקי שמו
המתכון לטארט מורכב משלושה חלקים: תותים טריים, מרקחת תותים ללא תוספת סוכר (סוג של ריבה) וקלתית אפויה ללא גלוטן.
רכיבים
חומרים לרינג מרובע בגודל 18-20 ס"מ או בתבנית אינגלישקייק:
למרקחת:
300 גרם תותים שלמים
45 גרם (3 כפות) סירופ מייפל
20 גרם (2 כפות) זרעי צ'יה
1/2 כפית תמצית וניל
לקלתית:
120 גרם (1/2 כוס + כף גדושה) סוכר דמררה
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
15 גרם (1 כפית) דבש
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
240 גרם (3/4 1 כוסות) קמח ללא גלוטן
לקישוט:
2 סלסלות תותים חצויים
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. מכינים את המרקחת (יום מראש): שמים בסיר את כל החומרים ומבשלים על להבה בינונית 10-15 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מעבירים לצנצנת אטומה, הופכים אותה ומעבירים למקרר ל-24 שעות לפני השימוש, המרקחת תישמר בקירור עד 10 ימים.
2. מכינים את הקלתית: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה סוכר, חמאה, מלח ודבש, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ללא גלוטן ואבקת האפייה ומערבלים רק עד לקבלת בצק, מעבירים למקרר לשעה עטוף בניילון נצמד.
3. משטחים את הבצק ישירות במסגרת התבנית לעובי ½ ס"מ ומעבירים למקרר ל-30 דקות נוספות.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. אופים 20-25 דקות עד להזהבה. מצננים.
6. מרכיבים את העוגה: מורחים שכבה אחיד של המרקחת על הקלתית ומסדרים מעל תותים בשורות. מפזרים בשולי הטארט אבקת סוכר.
7. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.