עוגת ביסקוויטים ללא גלוטן | צילום: ליליה ויינרוט "אמא ללא גלוטן"

75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: עוגת ביסקוויטים

הבלוגרית ליליה ויינרוט ("אמא ללא גלוטן") משתפת את "ישראל היום" במתכון שלה לעוגת ביסקוויטים - העוגה הנוסטלגית שכל ילד ישראלי גדל עליה • המתכון לעוגה מתאים גם לחולי הצליאק (מתכון מיוחד ללא גלוטן)

קשה לעקוב אחרי מקורה של עוגת הביסקוויטים - עוגה שעבור אינספור ישראלים מסמלת נוסטלגיה, פשטות וימים של תום. לכל בית בישראל דרך משלו להכין את העוגה העממית, שככל הנראה, נלקחה מגרסה פריזאית אנינה.

במיוחד עבור פרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", הבלוגרית ליליה ויינרוט "אמא ללא גלוטן", משתפת במתכון שלה לעוגת ביסקוויטים ללא גלוטן.

ליליה ויינרוט "אמא ללא גלוטן",

עוגת ביסקוויטים לל"ג של ליליה ויינרוט "אמא ללא גלוטן"

רכיבים

2 חבילות ביסקוויטים ללא גלוטן
1/2 כוס חלב לטבילה

לקרם:

2 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה 15%
1 אינסטנט פודינג
1 חבילה אבקת סוכר

לציפוי:

100 גרם שוקולד
3 כפות חלב

הוראות הכנה

קרם: מקציפים במהירות גבוהה שמנת עם הפודינג עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים אבקת סוכר ושמנת וממשיכים להקציף במהירות בינונית עד לאיחוד.

מכינים תבנית מלבנית/רינג, טובלים כל ביסקוויט בחלב ומניחים במסודר שכבה ראשונה. מעליה 1/3 מהקרם ואז עוד שכבה ביסקוויטים וכך הלאה.

מקפיאים.

ממיסים שוקולד עם חלב במיקרוגל / סיר קטן תוך ערבוב ומוזגים מעל העוגה.

שומרים בקירור.

בתיאבון!

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו