75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון פתיתים ועוף בסיר אחד

אין בית בישראל שלא תמצאו בו "אורז בן גוריון" • סטארט-אפ ישראלי שעשה דרכו למסעדות שף בעולם • לכבוד הפרויקט המיוחד של "ישראל היום" הבלוגרית הגר גבאי (פלפלת) משתפת במתכון שלה לתבשיל פתיתים עם עוף שאי אפשר להפסיק לאכול

פתיתים של הגר גבאי "פלפלת", צילום: הגר גבאי

המאכל, שנחשב לתרומה הקולינרית הגדולה ביותר של ישראל לעולם, הוא הפתיתים. ברחבי העולם משולבת ההמצאה הישראלית, בין השאר, בארוחות גורמה במסעדות. אבל הפתיתים לא הגיעו ממסעדות היוקרה. הם הומצאו דווקא בתקופת הצנע בעקבות מחסור באורז. ראש הממשלה, דוד בן גוריון, היה זה שביקש מאויגן פרופר, ממייסדי חברת "אסם", לייצר תחליף מבוסס חיטה לאורז ולקוסקוס. בשל כך, זכה המאכל גם לכינוי "אורז בן גוריון".

במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", משתפת הגר גבאי, בעלת בלוג האוכל "פלפלת", יוצרת תוכן ומתכונאית, במתכון שלה לפתיתים ועוף בסיר אחד. "המנה הזו מורכבת מפתיתים ביחד עם עוף בסיר אחד ומפנק לארוחת צהריים טעימה", היא אומרת.

פתיתים עם עוף בסיר אחד של "פלפלת", צילום: הגר גבאי

המתכון של הגר גבאי (פלפלת) לפתיתים עם עוף

מרכיבים

8 שוקיים של עוף 4 כרעיים קילו פרגיות
2 כוסות פתיתים
1 בצל גדול
3 גזרים
חצי כף כורכום
חצי כף פפריקה
רבע כף תבלין ראס אל חנות (אם אין אפשר לשלב בהרט במקום או לוותר)
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
קופסת רסק קטנה

אופן ההכנה

1. בסיר רחב נחמם 2 כפות שמן. נכניס את השוקיים לטיגון קצר של 2-3 דקות מכל צד ונוציא לקערה בצד.

2. נקצוץ את הבצל והגזר, נכניס לאותו הסיר את הבצל ונטגן עד לשקיפות. נוסיף את התבלינים ואת הגזר. נטגן עוד 3 דקות בערך ועד שהגזר מתרכך קלות.

3. נוסיף את הרסק ואת השוקיים. נוסיף מים עד לגובה של 2 ס”מ מעל העוף. נכסה את הסיר ונביא לרתיחה.

4. לאחר שהמים רותחים נוסיף את הפתיתים, נכסה את הסיר ונבשל באש נמוכה לעוד 15-30 דקות ועד שכל המים התאדו. אם יש צורך הוסיפו מים ואם יש יותר מדי מים השאירו את המכסה פתוח כדי שהמים יתאדו החוצה.

ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו אפונה, גמבה ושעועית.

ניתן להחליף לפרגיות או חזה עוף.

בתיאבון.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר