ארוחת בוקר כסגנון חיים

מסעדת בנדיקט הוותיקה אשר מתמחה בתפריט עשיר של ארוחות בוקר בלבד, היא פתרון מושלם לארוחת ערב מזינה לילדים • וגם: מתכון להכנת מנת האגס בנדיקט המפורסמת ופנקייק עם בננה וקוקוס

אגס מנדיקט. תרופה בדוקה לחמרמורת, אך גם ארוחה מושלמת לילדים // אגס מנדיקט. תרופה בדוקה לחמרמורת, אך גם ארוחה מושלמת לילדים

כמה שמחו ילדיי כשהודעתי להם חגיגית כי אנו יוצאים לאכול ארוחת בוקר בערב, ועוד במסעדה. עיניהם הסקרניות נפערו בהשתאות שעד מהרה הפכה להתלהבות חסרת מעצורים. 

לעוד כתבות אוכל והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו 

"בנדיקט", מסעדת ארוחות הבוקר הראשונה, נפתחה ב-2006 על ידי שלושה חברים שחלמו לאכול ארוחות בוקר במשך כל היום. המילון מגדיר ארוחת בוקר בתור ארוחה קלה שאוכלים בבוקר, בבנדיקט מתייחסים אל הארוחה בתור סגנון חיים. השם בנדיקט נבחר על שמה של מנת האגס בנדיקט המפורסמת, שבמקור הומצאה על מנת להרגיע את חמרמורת הבוקר של למואל ס.בנדיקט. לבקשתו, הוא קיבל מאפין קלוי עם הרבה חמאה, רצועות בייקון קריספי, ביצה עלומה ומעל רוטב הולנדייז צהבהב לארוחת הבוקר. לא ידוע אם החמרמורת עברה, אך האגדה מספרת שהוא שבע מאוד מארוחת הבוקר שלו. 

המסעדה מפנים // צילום: דניאל לילה

אנחנו מתמקמים באחד משולחנות המסעדה הרחבים. סלסילת לחמים טריים וריחניים מוגשת לשולחננו, ועמה פנכת שוקולד למריחה. גיא ואיתמר לא ידעו נפשם מרוב אושר. אני מרגיעה במיומנות את חגיגת ה"לחם ושוקולד" שהחלה להתלהט בשולחן, ומבקשת להזמין ארוחה מאוזנת ומשביעה.

ארוחת הבוקר הקלאסית כה נדיבה, עד כי הילדים חלקו ארוחה אחת ואני תפרתי למידותיהם את התוספות המתאימות: ביצה מקושקשת נוספת, מעט קוטג', לאבנה וגם כמה פרוסות גבינת גאודה טובה. כל אלה כמובן בתוספת תשלום, למעט ירקות פרוסים שמוגשים לכל ילד על פי בקשה וללא חיוב. דמיינו כמה רבה הייתה שמחתי נוכח הגילוי המרעיש.

שבעים וטובי לב התלבטנו כיצד להמתיק את הערב. גיא ואיתמר חלקו מנת מוזלי טעימה ומרעננת וביחד זללנו פנקייק מושחת עם מילוי עוגיות אוראו, מושחת כבר ציינתי?!

עם צאתנו אל הערב הסתווי והקריר החלטנו פה מלא (וגם בטן) כמה נחמד ומתאים לאכול ארוחת בוקר טעימה ומפנקת בכל שעה.

מטבח ארוחות הבוקר של הבנדיקט, מציע מגוון אקלקטי ועשיר הפונה לחובבי ארוחות הבוקר באשר הם, בכל שעות היום, בבוקר, בצהריים וגם בלילה להרפתקנים שבינינו. ניתן למצוא בנוסף לארוחות הבוקר המגוונות, גם סלטי בוקר,  מנות ראשונות ומתוקי בוקר עשירים בכל טוב, עליהם אמון השף גיא ארבל.  

בבעלות קבוצת המסעדות מאפיית בוטיק אותה מוביל האופה ירון שנלר, שמספקת לחמים טריים ומאפי בוקר המוגשים במסעדות, ומהווים את אחד מסימני ההיכר המובהקים.

אז שיהיה לכולנו בוקר טוב כל היום וכל הלילה.

מספר טלפון אחד לארבעה סניפים : 03-6868657.

•   •   •

המלצת השף - מתכון לאגס בנדיקט פלורנטין

ארוחת הבוקר הקלאסית מניו יורק: ביצים עלומות על לחם בריוש קלוי עם רוטב הולנדייז

מצרכים לבריוש:

400 גרם קמח לבן

70 גרם סוכר 

3 ביצים מס' 3

16 גר' שמרים יבשים

10 גרם מלח

60 גרם חמאת תנובה 

אופן ההכנה:

חשוב שכל המצרכים יהיו קרים. 

מערבבים את כל המרכיבים ביחד פרט לחמאה עם וו לישה, מכניסים את החמאה הקרה עד שהבצק מתגבש. מסדרים בתבניות אישיות או אינגליש קייק ונותנים לתפוח עד להכפלת הגודל, כ - 45 דקות. 

אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות במשך כ 15-20 דקות (מתקבל צבע זהוב). 

מצרכים לתרד "פלורנטין":

1 ק"ג תרד

4 יח' בצל חתוך לקוביות

2 כפות קמח

2 כפות חמאת תנובה

חצי ליטר שמנת מתוקה תנובה

קורט פלפל לבן

קורט אגוז מוסקט

כף שטוחה מלח

אופן ההכנה:

לחלוט את התרד במים רותחים ולקרר במי קרח. לסחוט ולקצוץ.

לרכך את הבצל בחמאה על אש נמוכה.

להוסיף קמח ולטגן מעט.

להוסיף שמנת מתוקה, לתבל ולצמצם מעט להסמכה.

להוריד מהאש ולערבב פנימה את התרד הקצוץ.

מצרכים לרוטב הולנדייז:

25 מ"ל סיידר תפוחים 

10 מ"ל חומץ בן יין לבן

בצל שאלוט קטן

120 גרם חמאה מומסת תנובה

2 חלמונים

5 מ"ל מיץ לימון

1 גרם פלפל שחור גרוס

2 גרם מלח

15 מ"ל מים קרים

אופן ההכנה:

להכנת הרוטב יש צורך בבן מארי -  אמבט מים חמים שיוצרים מסיר עם מים ומעליו קערת נירוסטה, או סיר קטן יותר.

לצמצם במחבת את הסיידר, החומץ, השאלוט והפלפל. להוריד מהאש, להוסיף את המים ולסנן לקערת ערבוב. להוסיף את החלמונים ולטרוף היטב. להעביר את הקערה מעל בן מארי ולהקציף את החלמונים במטרפה. חשוב לא לחמם יותר מדי על מנת לא לבשל את החלמונים. 

להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה המומסת תוך כדי זילוף איטי. אם הרוטב מסמיך מדי - להוסיף מים או מיץ לימון ולהמשיך להוסיף חמאה. כשכל החמאה בפנים, להוסיף את יתרת מיץ הלימון והמלח. 

מצרכים לביצים עלומות:

10 ביצים

3 כפות חומץ

מים 

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בגובה 10 ס"מ בסיר, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים חומץ. כשהמים על סף רתיחה, שוברים כל ביצה בנפרד לספל או קערה קטנה ומחליקים אותן למים בעדינות. מבשלים 2-4 דקות, עד שהחלבון מתייצב אך החלמון עדיין נוזלי במרכזו. 

מוציאים את הביצים מהמים בכף מחוררת ומסננים ממי הבישול. 

אופן ההגשה:

מניחים 2 פרוסות מהבריוש, על כל אחת מהן כף תרד גדושה. מניחים ביצה עלומה מעל כל פרוסה ומסיימים במזיגת כף רוטב הולנדייז על כל ביצה וקישוט סופי של עירית קצוצה מעל. 

פנקייק עם בננות, חלב ממותק וקוקוס קלוי

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים לפנקייק:

4 ביצים

2 כוסות רוויון

1 כוס חלב

2 כוסות קמח

כוס אבקת סוכר

שקית וחצי אבקת אפייה

2 כפיות סודה לשתייה

קורט מלח

60 גרם חמאה מומסת

גרידת תפוז

1 יח' בננה חתוכה לפרוסות בעובי ס"מ

חלב ממותק

קוקוס טחון קלוי

אופן הכנה:

1.      מנפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר, הסודה לשתייה והמלח לקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז.

2.      בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, החלב והרוויון.

3.      שופכים את תערובת הנוזלים שהתקבלה למרכז גומת היבשים וטורפים את התערובת מהחוץ כלפי פנים.

4.      כשאר 3/4 מהרכיבים היבשים נטמעו בנוזלים, מוסיפים את החמאה המומסת.

5.      מערבבים עד להתמזגות החמאה בבלילה.

6.      מוסיפים את גרידת התפוז ומקפידים לא לערבב יותר מידי.

7.      מניחים את התערובת במקרר ל-10 דקות.

8.      על מחבת חמה מניחים רינג (טבעת) בקוטר 12 ס"מ היטב עם חמאה (רצוי חמאה מזוקקת)

9.      יוצקים את הבלילה לרינג (בערך 70 מ"ל).

10.      לאחר יציקת הבלילה לרינגים מפזרים 5 פרוסות בננה בכל רינג לתוך הבלילה

11.      ברגע שנוצרות בועות בחלק העליון של הפנקייק, משחררים את הרינג משוליו, הופכים וממשיכים לטגן כ-3 דקות נוספות.

12.      להגשה מניחים שלוש פרוסות בננה על הפנקייק, מוזגים עליו חלב ממותק ומפזרים קוקוס קלוי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר